Az igazi magyar házi disznótorosnak nincs párja, pláne nincs angol megfelelője. Próbáljuk begyömöszölni a bőröndbe (vagy a kézipoggyászba) a hazait, néha hezitálva hogy vajon ezt lehet-e? Nem szúrják-e ki az ellenőrzésnél? És mi van, ha elveszik? Arról nem is beszélve, hogy romlandó áruról van szó.

PRfotó2

Nem kell többé rizikózni! A kolbász helyett mostantól másnak is jut hely a csomagban, ugyanis létezik egy húsüzem Közép-Angliában – pontosabban Daventryben -, ahol frissen készülnek a jobbnál jobb hentesáruk immáron több mint egy éve. Kiemelendő és figyelemre méltó, hogy a füstölt termékek is helyben készül, ezen a téren sem okoznak csalódást: ellenőrzött termék kerül az asztalunkra. Idei évtől családi vállalkozás formájában Haraszti Meat Ltd. néven, a Facebookon „Házi disznótoros” vagy esetleg Zsolt Haraszti néven találkozhatunk velük és a finomságokkal: sütni való kolbász, hurka, disznósajt, füstölt kolbász, szalonna és mi szem-szájnak ingere. Remek hír, hogy mindezért nem kell hosszú órákat utazni, ugyanis egész Angliában és már Skóciában is elérhetőek a termékek!

Honnan is jött az ötlet hogy Ti itt Angliában magyar termékeket, azaz pont hurkát, kolbászt, élelmiszert gyártsatok és forgalmazzatok?

Nekünk is, mint több külföldön élő magyarnak hiányoztak a hazai ízek. Valahányszor Magyarországra látogattunk, a kívánságlistánkon szerepelt a májas hurka. Jó pár évvel ezelőtt még teljes mértékben hiányoztak az itteni kínálatból a tartósítószermentes, házias termékek. Több, mint 10 éves Angliában eltöltött szakmai tapasztalattal a hátam mögött szerettem volna olyasvalamivel foglalkozni, amit szívesen csinálok és másnak is örömöt szerzek vele.

A múltat említed. Mióta éltek Angliában?

Én 2004-ben jöttem ki – mondhatnám az elsők között érkeztem-, ennek már 12 éve. Feleségem pedig 5 éve él a szigeten, ő Svájcból költözött hozzám.

Hogyan jött létre a Haraszti Meat Ltd.?

Először saját magunknak és barátainknak, ismerőseinknek készítettünk kolbászt és májas hurkát, majd szélesebb körben is igény merült fel rá, így 2013-ban elindítottam egyéni vállalkozásom. Azt mondhatom rekordsebességgel – szűk egy év alatt – kinőtte magát a tevékenység, napról napra bővítettük a szortimentet, ami folyamatos fejlesztést igényelt. Köszönhetően a kimagasló érdeklődésnek és a rengeteg pozitív visszajelzésnek, nem volt kérdés, hogy meg kell alapítani a céget. Így jött létre a Haraszti Meat Ltd, mely mára már családi vállalkozásként működik.

Ahogy a címben is szerepel, itt ugye egy üzemről van szó? Lehet ott helyben is vásárolni?

Ez így van. Húsüzemről beszélünk, saját füstölőkkel. Minden, amit forgalmazunk itt Közép-Angliában (Daventryben) készítjük el frissen, tradicionális családi receptjeink alapján. Ma már sajnos egyre kevesebb alkalmam nyílik a személyes találkozásokra, de kollégáim visszajelzéséből még mindig azt a konzekvenciát kell levonnom, hogy a vásárlóink bizonyos hányada azt hiszi, hogy részben vagy teljesen Magyarországból hozzuk be a termékeket, esetleg Magyarországon gyártjuk őket. Hála Istennek pozitív a kicsengése annak, hogy 100%-ban mi munkánk gyümölcse az áru, ami az asztalukra kerül. Így biztosak lehetnek abban, hogy minden készítményünk ugyanazt a megszokott minőséget képviseli, és nem utolsó szempont hogy rendszeres ellenőrzésnek vannak alávetve. Mivel üzemegységről van szó, idén még a publikum által nem bejárható, az értékesítési pont kiépítéséig felvállaltuk a házhoz szállítást, illetve egyre több magyar vagy magyar érdekeltségű üzletben képviseltetjük magunkat.

Aprópó szállítás. Hogy lehet Nálatok vásárolni illetve hogyan jut el az áru a vásárlókhoz?

A megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően átálltunk a folyamatos gyártásra, és januártól pedig egész Angliába és Skóciába is el tudjuk juttatni a megrendelt árut. Lényegében úgy működünk, mint egy online webshop, a Házi disznótoros vagy a Zsolt Haraszti oldalainkon megtalálható kiskereskedelmi árlistánk és termékeink listája is saját fotókkal illusztrálva. A rendeléseket szintén ezeken az oldalakon privát üzenetben várjuk sok szeretettel. Fontos, hogy az üzenet a rendelésen kívül tartalmazza a pontos nevet, címet, telefonszámot és e-mail címet is. A termékeket kívánság szerint 3-5 munkanap alatt elkészítjük és eljuttatjuk a kedves megrendelőnek. A kiszállítás izolált dobozban történik, ezáltal garantálni tudjuk akár a 48 órás folyamatos hűtést, bár a kiszállítás csomagolástól és feladástól számítva 24 órán belül megtörténik.

És végezetül mit tanácsolnál a vállalkozó szellemű honfitársainknak?

A jó vállalkozást a jó házassághoz hasonlítanám. Fontos a megfelelő alap, a szeretet és a kitartás jóban-rosszban. Véleményem szerint látszatra semmiképp nem szabad alapozni egy vállalkozást: „másnak milyen jól megy, nekem is menni fog”. A külső szemlélő számára vonzó lehetőség sok-sok fáradozást, munkát és buktatót rejt magában, amit nem biztos, hogy látszat alapján fel tud mérni. Az alap önmagában nem elég, a szakma szeretete is kell ahhoz, hogy a vállalkozás öröm legyen és ne mókuskerék. Sokszor nehéz, lehet, hogy évekig a hét napból hetet, a 24 órából 20-at kell dolgozni. Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk kívül álló dolgok gördíthetnek akadályt. De ha a cél lebeg a szemünk előtt, a kitartással sem lesz gond.

Emberek ez szuper hír! Itt tudtok rendelést leadni, és like-olni őket a facebookon!

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára