Nagy-Britannia lakossága sokkal gyorsabban emelkedik, mint várták - íme a friss adatok, hogy mire lehet számítani 1

Nagy-Britannia lakossága már 2026 közepére eléri a 70 millió főt, jóval gyorsabban, mint azt korábban gondolták, méghozzá a magasabb nettó migráció miatt – közölte kedden az Országos Statisztikai Hivatal.

Nagy-Britannia lakossága sokkal gyorsabban emelkedik, mint várták - íme a friss adatok, hogy mire lehet számítani 3

Az ONS 315 000 fős előrejelzése a hosszú távú éves nettó bevándorlás tekintetében jelentősen magasabb, mint a 245 000 fős feltételezett hosszú távú nettó migrációs szint, amely alátámasztja a Költségvetési Felelősségi Hivatal legfrissebb költségvetési és gazdasági előrejelzését. Ez azonban valamivel alacsonyabb, mint az Oxfordi Egyetem Migrációs Megfigyelőközpontja által decemberben közzétett becslések, amelyek alapján a nettó migráció 2030-ra még csak körülbelül 350 000-re csökken majd.

Ha az OBR elfogadná az ONS adatait, amit amúgy nem köteles megtenni, az az ötéves előrejelzésben megnövelné az Egyesült Királyság munkaerő-állományát, és ennek megfelelően növekedne a bruttó hazai termék és az adóbevételek is.

Jonathan Portes, a londoni King’s College professzora szerint ez körülbelül 0,3-0,4 százalékkal növelheti a GDP-t és az adóbevételeket az OBR előrejelzésének végére, és így „kis mértékben javíthatná a növekedési kilátásokat és a fiskális helyzetet” a márciusi költségvetési nyilatkozatban.

A statisztikai hivatal olyan népesség-előrejelzést tett közzé, amely most először a 2021-es népszámláláson alapul. Módosította a nettó nemzetközi migráció hosszú távú szintjére vonatkozó feltételezését, amely előrejelzése szerint 2028-tól nagyjából stabilan 315 000 lesz. Nem frissítette azonban a teljes népesség termékenységére vonatkozó korábbi feltételezését, amely a közelmúltban viszont csökkent.

Az ONS szerint az Egyesült Királyság lakossága 6,6 millió fővel fog növekedni a 2021 közepe és 2036 közepe közötti 15 év alatt, ami 9,9 százalékos növekedést jelent, a becsült 67 millióról 73,7 millióra. Ez a növekedés 541 000-rel több születést, mint halálozást és 6,1 milliós nettó nemzetközi migrációt tartalmaz.

Az ONS azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a számok a jelenlegi és a múltbeli tendenciákon, valamint a „szakértői véleményeken” alapulnak, amelyek „hosszú távon magasabb szintű nemzetközi migráció valószínűségére alapoznak”, és nem szabad előrejelzésnek tekinteni. Az ügynökség általában nem veszi figyelembe a politikai változások hatását.

„A mi előrejelzéseink”. . . nem jóslatok. Ha a migráció csökken, akkor a jövőbeli előrejelzésekben felhasználható feltételezéseink is csökkenni fognak” – mondta James Robards, az ONS népesedési és lakossági előrejelzéseiért felelős vezetője.

Amikor az ONS legutóbb 2022 elején publikált népességre vonatkozó előrejelzést – röviddel az Egyesült Királyság és az EU közötti mozgás Brexit utáni korlátozásának bevezetése után –, úgy gondolta, hogy a nettó bevándorlás rövid távon csökkenni fog, és körülbelül évi 205 000 főre fog visszaesni. Azóta megugrott az Egyesült Királyságba érkezők száma, rekordszámú külföldi hallgató, az NHS-be és a gondozási szektorba toborzott személyek, valamint az Ukrajnából és máshonnan érkező menekültek száma 2022-ben rekordmagasra, 745 000-re emelte a nettó bevándorlást.

Mindazonáltal mind a belügyminisztérium, mind a független elemzők arra számítanak, hogy a beáramlás meredeken lelassul a következő néhány évben, részben az új kormányzati intézkedések miatt, beleértve azt is, hogy a legtöbb nemzetközi diáknak és egészségügyi dolgozónak megtiltják, hogy családtagjaikat magukkal hozzák az Egyesült Királyságba.

Kedden a Belügyminisztérium további részleteket közölt arról, hogy mikor lépnek életbe ezek az intézkedések, a gondozókra vonatkozó szabályok március elején változnak.

Márciusban és áprilisban a szakmunkásvízummal felvett alkalmazottak magasabb fizetési követelményei is életbe lépnek. A kormány áprilistól megkezdi a minimáljövedelem-követelmény fokozatos emelését is ahhoz, hogy az Egyesült Királyság állampolgárai egy tengerentúli partnerrel házasodhassanak össze. Tom Pursglove, a változásokat vezető miniszter azt mondta, hogy ezek „lényegesen csökkenteni fogják a bevándorlási adatokat”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után