Arcon lőttek egy férfit Angliában, Liverpoolban 1

Súlyos sérülésekkel, helikopterrel szállítottak kórházba egy férfit, akit arcon lőttek Liverpool városában – közölte a helyi rendőrség.

Arcon lőttek egy férfit Angliában, Liverpoolban 3

Az áldozatot a fegyveres a támadás során súlyosan megsebesítette lőfegyverével, amikor állítólag 16:30 (GMT) körül behatolt egy lakásba a Haslingden Close-ban, Old Swan területén, Liverpoolban – közölte a Merseyside-i rendőrség.

A fegyveres rendőrök több órán át a környéken tartózkodtak a támadást követően, amíg a helyszínelés zajlott – közölte a rendőrség szóvivője. Nem sokkal később megerősítették, hogy a támadás során senki más nem sérült meg.

John Fitzgerald nyomozó a következőket nyilatkozta: “A lövöldözés kapcsán indított vizsgálat még a kezdeti szakaszában van, de úgy gondoljuk, hogy célzott támadásról van szó. Továbbra is folytatjuk a CCTV felvételek begyűjtését a környékbeli lakóktól, hogy pontosabban meg tudjuk állapítani, mi történt.”

Arcon lőttek egy férfit Angliában, Liverpoolban 4

“Megértjük, hogy az eset sokakat megrémít a környéken lakók közül, de szeretném megnyugtatni a környéken élőket, hogy Merseyside utcáin nem toleráljuk a lőfegyverek használatát.”

Elmondta továbbá, hogy a 2023 szeptemberéig tartó egy évben 50 százalékkal csökkent a lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények száma az azt előző évhez képest.

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a fegyvereket eltávolítsuk az utcáinkról, hogy megakadályozzuk a további lövöldözéseket, és megnyugodhatnak, ha segítik a munkánkat és elmondják nekünk, hol rejtőzködnek ezek a bűnözők, és hol rejtegetik a fegyvereiket, azonnal intézkedünk” – tette hozzá Fitzgerald nyomozó.

Arcon lőttek egy férfit Angliában, Liverpoolban 5

Arra kérte továbbá a lövöldözés szemtanúit, illetve mindazokat, akik bármi gyanúsat láttak vagy hallottak a környéken, mielőbb jelentkezzenek. Akinek pedig bármilyen olyan kamerafelvétele van a környékről, ami segítheti a nyomozás menetét azokat is felszólították, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után