Nagy-Britannia fontolgatja, hogy csatlakozik az új „európai politikai közösséghez” újra szorosabbra húzva a szálakat az európai országokkal! 1

Liz Truss a hírek szerint komolyan fontolgatja, hogy belépteti Nagy-Britanniát az új „európai politikai közösségbe”, amely Emmanuel Macron javaslatára és vezetésével alakult meg.

Nagy-Britannia fontolgatja, hogy csatlakozik az új „európai politikai közösséghez” újra szorosabbra húzva a szálakat az európai országokkal! 3

A „demokratikus európai nemzetek” klubja októberben – egy nappal a tory pártkonferenciát követően – tartja majd első ülését Prágában. A francia elnök kijelentette, hogy a csoport egy “új tere” lesz az együttműködésnek, és azt javasolta, hogy olyan kérdésekről tárgyaljanak, mint például a biztonság, az energia, a közlekedés és a határok közti átjárás.

„Lehetővé tenné az értékeinket követő demokratikus európai nemzetek számára a politikai együttműködést” – mondta, hozzátéve, hogy az EU, „integrációs szintjét és ambícióit tekintve nem kell, hogy az egyetlen módja legyen az európai kontinensen lévő országok szerveződésének”.

Boris Johnson volt miniszterelnök lelkesnek tűnt a szervezet iránt, és június végén ezt nyilatkozta róla: „Mindannyiónknak kell valamiféle szerepet kapnunk a mindannyiunkat érintő kérdésekről folytatott szélesebb körű beszélgetésekben.”

Truss azonban vélhetően szkeptikusabb az ötlettel kapcsolatban, mivel korábban azt mondta egy parlamenti bizottságnak, hogy az Egyesült Királyság még nem egyezett bele semmibe. Az októberi találkozó előzetes napirendje azt sugallja, hogy az első megbeszélések az ukrajnai háborúra és a kontinens energiaválságára fognak összpontosítani – bár arról kevés a részlet, hogy hosszú távon mit fognak pontosan tenni.

Az EU mind a 27 tagállama meghívást kapott a részvételre, valamint olyan nem EU tagok is, mint például Nagy-Britannia, Ukrajna vagy Törökország. Az európai gazdasági térség országai és hasonló, egyedi kereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező országok, például Norvégia, Izland és Svájc szintén csatlakozni fognak az eseményhez. Várhatóan meghívást kapnak a blokk teljes jogú tagjává válni kívánó államok is, mint például a hat nyugat-balkáni ország – Moldova, Grúzia, Azerbajdzsán és Örményország mellett.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a hónap elején kijelentette, hogy „nem kétséges”, hogy Nagy-Britannia és az EU „barátok, és továbbra is együtt kell cselekedniük”.

Az Egyesült Királyságot kizárták az Európai Tanács csúcstalálkozóiról, mióta 2020. január 31-én kilépett az EU politikai struktúrájából. A találkozók gyakran szolgáltak az egész tömbre kiterjedő fórumként a Covid-19-től az ukrajnai háborún át az európai energiaválságig terjedő kihívások megvitatására.

De Truss azt is mérlegeli, hogy az európai közösséggel való együttműködés vajon az euroszkeptikus tory képviselőkkel nem állítja-e szembe, akik erősen kételkednek az EU-val való formális együttműködés létjogosultságában, és akik otthon gondokat okozhatnak neki…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után