"Nem Blöffölünk": Putyin dermesztő üzenete a világnak a nukleáris fegyverek bevetésével és az ukrajnai háború folytatásával kapcsolatban 1

Vlagyimir Putyin vérfagyasztó figyelmeztetést tett közzé az ukrajnai háború kapcsán a környező országok és az egész világ számára. A Kreml vezetője azt állította, hogy „nem blöfföl” azzal kapcsolatban, hogy hajlandó nukleáris fegyvereket bevetni a Nyugat ellen.

"Nem Blöffölünk": Putyin dermesztő üzenete a világnak a nukleáris fegyverek bevetésével és az ukrajnai háború folytatásával kapcsolatban 3

Beszédével hivatalosan is elindított egy újabb részleges katonai mozgósítást Oroszországban. Az orosz hadsereg mintegy 300 000 tartalékost szólít hadba, hogy fogjanak fegyvert és harcoljanak Ukrajnában.

“Először is azoknak szól, akik a hadseregben már korábban szolgáltak, megfelelő katonai szakterülettel és tapasztalattal rendelkeznek” – mondta Putyin. Majd hozzátette: „a katonai szolgálatra behívottak további katonai kiképzésen vesznek majd részt, mielőtt az egységeikhez küldenék őket, figyelembe véve a különleges katonai műveletekhez szükséges tapasztalataikat.”

Ma kezdődik a mozgósítás – erősítette meg az orosz vezető. Kitért emellett arra is, hogy kész nukleáris fegyvereket használni a világ ellen, ha provokálják. A Kreml vezetője ezt mondta: „Akik nukleáris fegyverekkel próbálnak megzsarolni minket, azoknak tudniuk kell, hogy ez fordítva sülhet el. Ez nem blöff. Moszkva minden rendelkezésére álló eszközt be fog vetni, ha Oroszország területi integritása veszélybe kerül.” – tette hozzá.

A tegnap estéről elhalasztott kora reggeli beszédében Putyin közvetlenül az oroszokhoz is beszélt a donbászi térség felszabadítására és az invázió folytatására irányuló céljairól. Az előre felvett videofelvételen Putyin ezt mondta: Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, Herson és Zaporizzsja és más, a náci rezsimtől mentes területek polgárai. Beszélni kell szuverenitásunk védelmének lépéseiről, polgáraink akaratának támogatásáról és azon vágyunkról, hogy magunk döntsünk saját akaratunk szerint.”

Putyin azt is állította, hogy a Nyugatnak feltett szándéka, hogy “elpusztítsa” Oroszországot, és megpróbálja Ukrajna népét “ágyútöltelékként” használni. Annak ellenére, hogy bejelentette, hogy több százezreket vet be az ukrajnai harcok folytatásához, Oroszország azt állította, hogy mindössze 5900 embert vesztettek eddig Ukrajnában.

Az elmúlt hetekben az Ukrajna által elért hatalmas eredményeket követően sokan azt remélték, hogy végre fontos fordulóponthoz értünk, és a háború vége már közel van. De a Kreml vezetőjének drámai bejelentése ennek az ellenkezőjét jelenti. Beszédében azt is hangoztatta, hogy a Nyugat „nem akar békét”, hanem „gyengíteni és pusztítani” akar.

Gillian Keegan külügyminiszter az adást követően a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy Putyin legfrissebb nyilatkozata az ukrajnai háborúnak egy újabb „aggasztó eszkalációja”.

Putyin beszédét eredetileg tegnap este, brit idő szerint 18 órakor adták volna le, de több mint két órával később még mindig nem indult el az adás. A NATO egykori katonai főnöke szerint a megmagyarázhatatlan késedelem a „színfalak mögötti káosz” jele, és „valódi kérdések” maradtak azzal kapcsolatban, hogy az orosz hadigépezet képes-e végrehajtani Putyin tervét.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után