A New York-ot az utóbbi pár napban teljesen megbénító hóvihar az Atlanti óceánon át a szigetország felé vette útját.

blizzard

A Jonas névre hallgató vihar a hírek szerint az Egyesült Királyság felé tart. Ez nem túl jó hír, ugyanis a pusztító időjárási jelenség majdnem 20 ember életét követelte az Egyesült Államok területén. Washington DC területén például szükségállapotot hirdettek, de ez a vihar miatt a keleti part 10 másik helyszínén is megtörtént.

Rengeteg repülőjáratot töröltek az államokban, és összesen a becslések szerint nagyjából 85 millió embert ért el a hatalmas vihar az USA-ban.

_87875477_031095993-1

A zord időjárási körülmények miatt csaknem 200,000 ember maradt áramellátás nélkül legalább egy napra. Ezen felül Washingtonban 55 cm, míg New York területén elképesztő, több, mint 60 cm hó esett le. Ez 1869 óta, tehát durván az elmúlt 150 évben a harmadik legnagyobb mennyiség a területen.

_65802744_cars_snow_ap

Nagy-Britannia területén a meteorológiai intézet Wales, Skócia és Anglia nyugati felére is sárga és borostyán színű figyelmeztetést léptetett életbe. Az érkező vihar hatalmas mennyiségű csapadékot, és erős szélviharokat hoz a szigetország irányába. A királyság területére azonban várhatóan már csak eső formájában fog megérkezni a csapadék, de abból kapni fogunk bőven. Ez sokaknak nem túl jó hír ugyanis az országban számos helyen voltak komoly áradások az elmúlt hónapok során.    Forrás: http://www.telegraph.co.uk/

weather-snow-chile_3557161b

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára – Friss hírek, szolgáltatások és minden egyéb