A UK legnagyobb közlekedési mestertervezője, Sir Terry Farrell építész azt mondja, alacsony költségű felvonó hidakat és vízen lebegő otthonokat kell építeni a Tower Bridge-től keletre, hogy megkönnyítsük a közlekedést és otthonokat teremtsünk London egyre növekvő lakosságának.

2000-New-Farrells-Bridge-pic-MUST-USE

Az építész hisz abban, hogy az alacsony felvonó hidak jobb megoldást nyújtanak a magas átkelőhelyeknél. Már meg is határozott 6 helyet a hidak számára a Temzén. Összesen 34 híd keresztezi jelenleg a Thames-t Greater Londonban. Ebből csak egy van a Tower Bridge-től keletre, Dartfordban (Queen Eliyabeth II Bridge), ahol egész nap nagyon zsúfolt a közlekedés. Már a ’70-es évektől tervezik, hogy építenek kisebb hidakat a területre, azonban ez idáig semmi sem történt.

Sir Terry már hosszú ideje tagja egy karnak, amely azért kardoskodik, hogy új gyalogos és biciklis átkelőket építsenek a Temzén, amelyek részei lennének a közlekedés számára épülő újabb, fontosabb hidaknak. Közvetlenül karácsony előtt, Boris Johnson polgármester 13 új átkelő híd építését kérelmezte.

image

Sir Terry Farrell szerint, nem a Dartford-i átkelő mintájára kellene a területen hidakat létesíteni, hanem a Tower Bridge mintájára, de annál modernebbeket építeni.

Szerinte, ehelyett eddig magas hidakat vagy földalatti átkelőhelyeket terveztek. Véleménye szerint, az alacsonyabb hidak ötlete, amelyek nap közben néhányszor felemelkednének, hogy átengedjék a hajókat, jobb megoldás lenne.

Sir Terrynek az a nagy ötlete, hogy épüljön 6, a talajjal egy szintben lévő felvonóhíd, melyeknek az lenne a céljuk, hogy enyhítsék a közlekedést az adott helyeken. Egy alacsony átkelő a föld értékét 10%-al növeli mindkét oldalon — mondja a BuroHappold —, amelyek most hozzávetőlegesen, olcsóak. A BuroHappold mérnökei szerint, £100-150 millió-ért 3-4 alacsony felvonóhidat lehetne építeni, amíg a magas hidakból csak egyet. Továbbá, ha minden nap 7000-ren kelnek át a hídon, kb. £7 millió-t költenek majd el egy év alatt a hidak vonzáskörzetébe tartozó üzletekben, pékségekben és pubokban.

A Transport for London nyilvánosságra hozta, hogy pályázatot írt ki 13 új híd megépítésére a nyugaton lévő Fulhamtől a keleti Dartfordig. Ezek többsége Kelet-Londonban kerül megépítésre, ahol kevés a híd és a népesség számának növekedése a legnagyobb a városban. A polgármester szerint, egy közlekedési mesterművet akarnak létrehozni Kelet-Londonban, amely a hidakon és földalatti átkelőkön kívül gyalogos és biciklis vonalat is tartalmazna Canary Wharf és Rotherhithe között, egy átkelőt Royal Docks és Charlton Riverside között, ill. egy új hidat Beckton és Thamesmead között.

A TfL két átkelőhely megépítésén rágódik most, amelyből az egyik egy alagút vagy egy magas átkelő híd lenne Belvederet-ől (Kent) Rainhamig (Essex), a másik pedig egy híd Gallions Reachben Beckton és Thamesmead között. Itt egy átkelő több, mint egy mérföldet foglalna el. Sir Terry szerint, a 2 elképzelésből egyre mindenképpen szükség van, hogy könnyítsék a forgalmat a környéken.

Farrell szerint, 55 hold föld Gallions Reach környékén valószínűleg alkalmatlan lesz házak és üzletek számára, ugyanakkor egy Holland Park nagyságú terület 2600 otthonnak tudna helyet adni. Thamesmead/Barking bridge környéke mindemellett vízen lebegő otthonok építésére is alkalmas lehet Farrell szerint. Lakásokból pedig, mint tudjuk a brit fővárosban óriási a hiány, így minden megoldás érdekes lehet, ami hatékonyabbá teheti a helykihasználást Anglia zsúfolt szívében. Forrás: http://www.homesandproperty.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára