A lengyelek Ealing-et választják, az irakiak Hull felé húznak, Herefordshire a Bulgárok kedvence, míg a Zimbabwéből érkezők Leicester-ben érzik jól magukat.

Britain-map

Az Egyesült Királyság jelenlegi lakosságának kb. 13%-a született külföldön. 2001-ben ez csak 9% volt. A legtöbb bevándorló Lengyelországban és Indiában, született, de sokan jöttek Pakisztánból, és Írországból is. A Statisztikai Hivatal adatai szerint London a 2,85 millió bevándorlójával messze a legnépszerűbb célállomás.

Hol, milyen arányban vannak jelen a bevándorlók a teljes lakossághoz képest Nagy-Britanniában:

 6-7---MAP-(updated)-CS3-01

A népszerű délkeleti régiót több mint egy millióan tekintik új otthonuknak. A harmadik legnagyobb külföldről érkezett populáció keleten található 635 ezer fővel, ami 11%-a az ottani teljes lakosságnak. A bevándorlóknak Londonon kívül is számos sűrűsödési helyük van, mint pl. Luton, Peterborough és Boston Lincolnshire-ben, ahol a lakosság 17% született valamely más EU tagországban.

Bostont tekintik Nagy Britannia legkelet-európaibb városának miután kiderült, hogy London után itt lakik a legtöbb külföldi EU útlevél birtokos.

A Nagy-Britanniában élő magyarság meghaladja a 300 ezer főt, és ennek több, mint fele Londonban él. A magyarok által kedvelt főbb csomópontok még Bristol, Manchester, Leeds, Liverpool, Northampton és Brighton, de rengeteg más városban is jelen vagyunk. A magyarság részletesebb elhelyezkedését Anglia szerte itt találjátok.

A legnagyobb változás a legutóbbi népszámlálás szerint a Tyne and Wear régióban volt észak-keleten, ahol 1995. óta 24 ezerről megháromszorozódott a bevándorlók száma. Yorkshire és Humber területén a korábbi északi ipari városokban ugyancsak drámai növekedés figyelhető meg. Egy évtized alatt 295 ezerről 479 ezerre gyarapodott a bevándorlók száma. A legkevesebb (mindössze ezer, 1,5%) bevándorló Blaenau Gwent- ben Dél-Wales-ben van.

Figyelemreméltóan alacsony még a bevándorlók száma a North Yorkshire-i Redcar-ban és Cleveland-ben (3 ezer, 2.2%) és a Moorland-i Staffordshire-ben (2 ezer, 2.1%).

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium adatai szerint a bevándorló közösségek további furcsa jellegzetességeket mutatva váratlan helyeken csoportosulnak az Egyesült Királyságban.

A lengyelek például bár leginkább Ealing-ben telepedtek le Nyugat-London területén, sokan mások azonban Észak-Írországot választották. Kb. 33 ezer litván és 18 és fél ezer lett költözött a Cambs-i Peterborough-ba, míg sok szlovák a Cheshire-i Warrington-ba. Birmingham nagyon népszerű a kínaiak, afganisztániak, bangladesiek, és az afrikai Eritreából érkezettek körében, de a kínaiak Glasgow-t is nagyon szeretik.    Forrás: mirror.co.uk

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat