Nagy bejelentésre készül ma a brit kormány, amely £400-ot is jelenthet minden háztartás számára 1

A brit kormány csütörtökön sürgősségi csomagot hirdet meg az emberek megsegítésére a megélhetési költségek válsága közepette.

Nagy bejelentésre készül ma a brit kormány, amely £400-ot is jelenthet minden háztartás számára 3

Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter a hírek szerint beszédet fog tartani, és olyan intézkedéseket jelent ma be amelyek célja, hogy a legszegényebbeknek segítsenek megbirkózni az elmúlt évtizedek legnagyobb életszínvonal-zuhanásával.

Széles körben beszámoltak arról, hogy a pénzügyminiszter elfogadta a munkáspárti javaslatot, amely szerint a támogatás finanszírozására rendkívüli adót vet ki az energiacégek nyereségére. A beszámolók szerint a háztartások akár 400 Font segélyt is kaphatnak, miután a Pénzügyminisztérium jóváhagyta az energiaszámla támogatási rendszer korábban 200 Fontban megállapított értékének bővítését.

Az Új visszatérítési rendszer szerint állítólag, amit a kritikusok álruhás kölcsönnek titulálták, az összeget többé nem kell majd visszafizetni idővel – állította a The Times.

Eredetileg az energiaszolgáltatóktól azt várták, hogy a következő öt évben megtérítsenek  a  fogyasztóknak a magasabb energiaszámlákból egy összeget, de ezt most támogatásként fizetik ki. A hírek szerint Sunak úgy döntött, nem emeli fel a Universal Credit-et, és nem vezet be áfa-, üzemanyag- és energiaadó-csökkentést.

Ez azután történt, hogy az Ofgem vezérigazgatója, Jonathan Brearley arra figyelmeztetett, hogy az energiaszámlák éves felső árhatára októberben valószínűleg további 830 Fonttal 2800 Fontra emelkedik.

A pénzügyminiszterre hatalmas nyomás nehezedett az ellenzéktől és a saját pártján belül is, hogy lépjen valamit de sürgősen a megélhetési költségek válsága miatt. De mivel az infláció 40 éves csúcson van, a Pénzügyminisztérium nagyon is tisztában van azzal, hogy a pénzek gazdaságba pumpálása az árak még magasabbra emelkedését eredményezheti.

Szóvivőjük azt mondta: „Tudjuk, hogy az emberek a növekvő árakkal is  küszködnek- A mai napig 22 milliárd Font támogatást nyújtottunk. A pénzügyminiszter egyértelművé tette, hogy a helyzet alakulásával a mi válaszunk is úgy fog alakulni, hogy a legsebezhetőbbek legyenek a támogatások első számú célpontjai. – Holnap további részleteket közölnek majd.

Miután hetekig nem csináltak ez ügyben semmit, a bejelentés időpontja – amely a Sue Gray-jelentés közzététele utáni kemény napot követi – a kritikusok rosszallását váltotta ki. A miniszterelnök kijelentette, hogy „tovább akar lépni” a bulibotrány-ügyből, és a megélhetési költségek válságára szeretne összpontosítani.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után