2019 június 1-től életbe lépett a „The Tenant Fees Act”, aminek köszönhetően a szigetországban élő bérlők védelmet élveznek végre a tisztességtelen bérleti díjak ellen, a kaució maximalizálva lett 5 heti bérleti díj értékének megfelelő összegben, így a kemény munkával megszerzett pénz a zsebünkben marad.

A váratlan díjak és a magas kaució megnehezíthetik az emberek számára, hogy megengedhessék maguknak a megfelelő ingatlan kibérlését, és emellett gyakran nem is kerültek egyértelműen ismertetésre.

A bérlői díjakról szóló törvény most megszünteti ezeket a felesleges díjakat, amelyeket a tulajdonosok és ügynökök szabnak ki. Várható, hogy évente legalább 240 millió fontot takarítanak meg Angliában. Emlékezzünk csak vissza a szerződés megújításakor, vagy megkötésekor, és egyéb váratlan pillanatokban felmerülő, gyakran 100-200 font fölötti összegekre…

A törvény emellett korlátozza a kaució maximális mértékét, amit az albérlőnek ki kell fizetnie, amikor beköltözik. Ez mostantól nem lehet több, mint 5 heti lakbér. Ez szintén óriási hír és előrelépést az albérlőknek, mivel mostantól jogilag védve lesznek, így pontosan tudják majd, hogy mire számíthatnak. Azt egyébként hozzá kell tenni, hogy ez a szabály azokra az ingatlanokra vonatkozik, amelyek éves bérleti díja nem haladja meg az 50 ezer fontot vagyis a havi 4167 fontot.

Ez a törvény azt is megakadályozza, hogy a bérlők többszáz fontot fizessenek az adminisztrációs vagy megújítási procedúráért. Ezen túlmenően, a törvény alapértelmezett díjszabása értelmében a bérbeadók és ügynökök csak az elveszett kulcsokért vagy más biztonsági eszközökért tudnak felmerült költségként pénzt visszaszerezni a bérlőktől, és bizonyítaniuk kell ezeket a költségeket, mielőtt díjat szabnának ki. A késve történő fizetésért azonban a főbérlő egy plusz alapdíjat is felszámíthat majd, ezért erre nagyon oda kell mostantól figyelni.

A törvény biztosítja, hogy a tisztességtelen díjakat kifizető bérlők visszakapják pénzüket. A Kereskedelmi Szabványok vagy az Elsőfokú Törvényszék megkövetelheti, hogy a tulajdonosok és ügynökök megtérítsék a jogtalanul kiszabott díjakat, vagy bármely jogellenesen megtartott letétet 7-14 napon belül.

Összességében ezek a rendelkezések nagyban segítenek csökkenteni a bérlőket terhelő a bérleti szerződés kezdetén, megújításakor és megszűnésekor felmerülő költségeket. A törvény egy szélesebb reformcsomag része a kormánytól, amelynek célja a bérlők és a landlordok közötti kapcsolat kiegyensúlyozása a tisztességesebb, jobb minőségű és megfizethetőbb magánbérleti piac biztosítása érdekében.

Idén áprilisban azt is bejelentették, hogy megállítják az albérlők, megfelelő indok nélküli és minimális kiköltözési időt hagyó kilakoltatását otthonukból. Ennek a törvénybe iktatásáról is folynak már a megbeszélések.

Emellett a helyi önkormányzatok szélesebb jogkörrel lettek ellátva, hogy könnyebben le tudjanak számolni azokkal a főbérlőkkel, akik kihasználják és sanyargatják az albérlőket, illetve nem megfelelő állapotú ingatlanokat adnak bérbe. Ez magában foglalja a legfeljebb 30 000 font összegű fix pénzbírságot és a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetőinek – esetleg életre szóló – tiltását is az ingatlanok bérbeadásától.      Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…