Új törvény lépett életbe Nagy-Britanniában júniustól, ami érint minden kocsival rendelkezőt 1

Egy új törvény lépett életbe a szigetország területén, ami június 10-től van érvényben és mindenkit érint, aki szokott autóval közlekedni. A jogszabály változásnak köszönhetően, jobban oda kell mostantól figyelnünk az autópályákon.

Akár  £100-os büntetést is bezsebelhetünk pillanatok alatt, ráadásul emellé 3 büntetőpontot is kapni fogunk, amennyiben az új szabályt nem tartjuk be, vagy figyelmen kívül hagyjuk. Az új módosítás azokat fogja büntetni, akik az autóutakon, autópályákon kijelzővel ellátott részeken figyelmen kívül hagyják a sávlezárás jelet. Ezeken az úgynevezett okos autópályaszakaszokon felül az út fölött elektromos kijelzők vannak elhelyezve, és a sávlezárást nagy piros x jelzi.

Új törvény lépett életbe Nagy-Britanniában júniustól, ami érint minden kocsival rendelkezőt 3

Ha fizikailag nincs lezárva a sáv de felül ott a piros x, akkor sem mehetünk rá, még ha ott hirtelen a szemünk előtt nincsen látszólag semmi akadály sem, ami okot adna arra, hogy ne menjünk abban a sávban. Az x-szel jelölt sávokra ráhajtani már korábban sem volt szabályos, azonban mostantól azokra a sofőrökre akik elkövetik ezt a szabálytalanságot, azonnal kiszabásra kerül a bírság.

Korábban csak akkor kaptunk ilyesmiért büntetést, ha a hatóságok rajtakaptak bennünket. Mostantól azonban kamerák segítségével figyelik, hogy bárki ráhajt-e azokra a sávokra, amik le vannak zárva, és amikor a rendszer beazonosít, azonnal kapjuk a büntetést meg a büntetőpontokat.

Az Anglia autópályáit és főbb útvonalait üzemeltető Highways England több mint 180 ezer figyelmeztető levelet küldött ki 2017 óta azoknak a sofőröknek, akik figyelmen kívül hagyták a kijelzőkön levő nagy x-et.

A sávok lezárása számos okból történhet, beleértve baleset bekövetkeztét vagy a sürgősségi szolgálatok gyorsabb bejutását az esemény helyszínére. Ugyanakkor nyilvánvalóan sok esetben hiányzik az autósok ismerete a piros X jelentését illetően, illetve, hogy mi ilyenkor a teendő.

Egy RAC felmérés szerint a járművezetők 23 százaléka elismerte, hogy a múltban valamikor már megszegte ezt a szabályt. A Highways England elmondása szerint azok a sofőrök, akik a sávlezárás ellenére is közlekednek az adott sávszakaszon, sok más közlekedő személyt sodornak ezzel veszélybe közvetve vagy közvetlenül. A lényeg tehát, hogy mostantól nem csak ejnyebejnye levelet kapunk, hanem azonnal jön a büntetés, ezért figyeljen oda erre mindenki az utakon!      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után