Az illegális bevándorlók és a menekültek egyre növekvő számának megfékezése érdekében a brit kormány még több hatalmat ad a főbérlők kezébe.

_84635541_flats

A landlordok mostantól nem csak megtehetik, de el is várják tőlük, hogy kilakoltassák az összes olya menekültet, illegális bevándorlót, vagy bárkit, akinek nincs joga Nagy-Britanniában tartózkodni. A miniszterek elmondása szerint bizonyos esetekben bírósági végzés nélkül is jogukban áll majd eltávolítani az ilyen személyeket az ingatlanjaikból.

A főbérlők ráadásul igencsak motiválva lesznek, hogy leellenőrizzék a bevándorlókat, mielőtt megkötik velük a szerződést. Az új törvénymódosítások azokat a főbérlőket is keményen büntetni fogják, akik illegális bevándorlóknak fenntartott tömegszállásokból élnek. Azok a landlordok, akik többször is áthágják a szabályt, és olyanokat lakatnak ingatlanjaikban, akiknek nincs engedélyük az országban tartózkodásra, akár 5 éves börtönbüntetést is kaphatnak, és az ingatlanok bérbe adásának jogát is elvehetik tőlük.

Az új tervek szerint az illegálisan itt lévő menekültek számára a segélyek is teljesen meg fognak szűnni, eddig ugyanis több, mint 10,000-en kapták a £36-os heti támogatást. Mindezt az adófizetők pénzéből úgy, hogy joguk sincs itt lenni.

A javaslat szerint a Belügyminisztérium azokban az esetekben, amikor a lakó tartózkodási joga megszűnik, küldene egy figyelmeztetést a főbérlőnek, hogy az albérlőjének nincs tovább joga bérelni az ingatlant. Ez bizonyos esetekben a landlordot fel fogja hatalmazni akár arra is, hogy hivatalos végzés nélkül is eltávolíthassa az adott személyt vagy személyeket a házból.

Mindeközben a francia oldalon az elkeseredett menekültek még mindig százával próbálnak meg feljutni a kompokra, vagy az Angliát és Franciaországot összekötő csalagútba minden nap. Az illegális bevándorlók tehát továbbra is kézzel, lábbal próbálnak bejutni Nagy-Britanniába.

Azonban ezekkel a lépésekkel azokat is sarokba szorítják, akik már bejutottak. Nem egy esetről szólnak történetek, amikor kilakoltatásra váró bevándorlók elbarikádozták magukat a lakóhelyükön. Ki tudja mire képes az, akinek nincs veszíteni valója. Nem árt végiggondolni a lehetséges következményeket sem, mielőtt ilyen döntés születik, de tény, hogy ideje most már tényleg tenni valamit, hogy ez a probléma rendeződjön.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,800 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-33754595