Mind a két volt miniszterelnök Rishi Sunak ellen fog szavazni az új Brexit megállapodásról döntő kulcsfontosságú szavazáson 1

Boris Johnson és Liz Truss mind a ketten kijelentették, hogy Rishi Sunak Brexit-megállapodása ellen fognak szavazni. Mr. Johnson, aki már korábban is aggodalmának adott hangot a Brüsszellel kötött megállapodással kapcsolatban, ismét megerősítette, hogy nem fogja támogatni a megállapodást, amikor a képviselők szerdán szavaznak az ún. Stormont-fékről az alsóházban.

Mind a két volt miniszterelnök Rishi Sunak ellen fog szavazni az új Brexit megállapodásról döntő kulcsfontosságú szavazáson 3

A volt miniszterelnök a közleményében azt mondta: „A javasolt intézkedések vagy azt jelentenék, hogy Észak-Írország továbbra is az EU jogrendje alatt lenne – és egyre jobban eltérne az Egyesült Királyság többi részétől –, vagy azt jelentené, hogy az Egyesült Királyság egésze képtelen lenne megfelelő új irányba állni és kihasználni a Brexitet. Ez nem elfogadható, ezért ma a javasolt intézkedések ellen fogok szavazni.”

“Ehelyett a legjobb lépés az Észak-Írországi Protokollról szóló törvényjavaslat folytatása, és gondoskodni arról, hogy visszavegyük az irányítást a határaink fölött.”

Eközben Liz Truss azt nyilatkozta, Rishi Sunak windsori paktuma „nem oldja meg kielégítően az Észak-Írországi Protokoll által felvetett problémákat, és „szinte végzetesen érinti” az Egyesült Királyság azon képességét, hogy eltérjen az uniós szabályoktól és szabályozásoktól.

Mivel a Munkáspárt támogatja a múlt hónapban aláírt windsori keretmegállapodást, a kormánynak elvileg kényelmesen meg kell nyernie az alsóházi szavazást, néhány keményvonalas tory Brexitpárti képviselő bírálata ellenére. A DUP már korábban közölte, hogy nyolc képviselője a Stormont-fék bevezetéséről szóló rendelet ellen szavaz majd, mivel továbbra is törekszenek a megállapodás kereteinek megváltoztatására.

Mr. Johnson megerősítette, hogy ellenzi az Egyesült Királyság és az EU közötti megállapodást, azonban neki nagyobb gondja is van ennél, hiszen a Privileges Committee előtt kell megjelennie, ahol a parlamenti képviselők ki fogják kérdezni annak kapcsán, hogy szándékosan félrevezette a parlamentet a partygate botrány során. Johnson úr azt mondta, elfogadja, hogy félrevezette a Parlamentet, de azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy szándékosan tette volna, és ragaszkodott hozzá, hogy a Partygate-botránnyal kapcsolatos nyilatkozatai “jószándékúak” voltak.

A volt miniszterelnök, aki abban egyetértett hogy az eredeti Észak-Írországi Protokoll hozzájárulna, hogy ne legyen fizikai határ Írország szigetén, a hónap elején jelezte, hogy „nagyon nehezen” fogja tudni támogatni ezt az új megállapodást.

Az Európai Kutatócsoport (ERG) kedden azt mondta, hogy a Stormont-fék, amelynek célja, hogy vétójogot biztosítson az új EU-szabályok bevezetése ellen Észak-Írországban, „gyakorlatilag használhatatlan”.

Az euroszkeptikus tagok még nem döntötték el, hogyan szavazzanak, a csoport később szerdán ülésezik.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után