Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 1

A legfrissebb hírek szerint összesen huszonöt ember megsérült, miután egy hajó felborult egy edinburghi kikötőben. A skót mentőszolgálat jelentése szerint 15 embert kórházba szállítottak, 10 embert pedig a helyszínen láttak el a Leith területén lévő Imperial Dockban.

Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 3

Súlyos incidensnek nyilvánították az esetet, miután a Petrel kutatóhajó rögzítése kioldott a szárazdokkban, és a hajó ezt követően úgy, ahogy volt eldőlt. Az embereket arra kérték, hogy ne menjenek az Edinburgh-i Királyi Kórház sürgősségi osztályára, hacsak nem vészhelyzetről van szó.

A közösségi oldalakon közzétett képeken látható, ahogy a 3000 tonnás hajó 45 fokos szögben meg van dőlve. A Skót Mentőszolgálat azt közölte, hogy 08:29-kor hívták ki őket az esethez, és 15 beteget szállítottak kórházba – 11-et az Edinburgh-i Királyi Kórházba, négyet pedig a Nyugati Általános Kórházba.

További tíz embert a helyszínen elláttak és ezt követően hazaengedtek – mondta a szóvivő.

A hírek szerint többek közt öt mentőautót, egy légi mentőt, három traumatológiai csoportot, és egy speciális műveleti csoportot is a helyszínre küldtek a sérültek ellátására.

Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 4

Jacquie Campbell, az NHS Lothian egyik részlegének igazgatója ezt mondta: “Tekintettel a várható nagy nyomásra a helyszínen, arra kérjük az embereket, hogy ne jöjjenek az Edinburgh-i Királyi Kórház sürgősségi osztályára, hacsak nem vészhelyzet van.”

Az NHS Lothian azt tanácsolta más sürgős ellátásra szoruló embereknek, hogy forduljanak háziorvosukhoz, vagy hívják az NHS 24-et.

Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 5

A skóciai rendőrség felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a területet, hogy ne nehezítsék a segélyszolgálatok munkáját. A HM parti őrsége Fisherrowból, South Queensferryből és Kinghornból küldött csapatokat a helyszínre az incidensre adott válaszlépés részeként.

Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 6

A skót tűzoltó- és mentőszolgálat közölte, hogy négy tűzoltóautót és “számos speciális erőforrást” küldött ki a balesethez.

Cammy Day, Edinburgh város tanácsának vezetője azt mondta, hogy “meglehetősen aggasztó” az ami történt.

Felborult egy nagy hajó Nagy-Britanniában, Edinburgh kikötőjében – több tucat sérült 7

“Remélem mindenki rendben van és teljes és gyors felépülést kívánok a sérülteknek” – mondta. „Csapataink minden lehetséges módon támogatják a segélyszolgálatokat.”

A szárazdokkot üzemeltető Dales Marine Services azt mondta, hogy nem nyilatkoznak a történteket illetően. A 76 méteres (250 láb) hajót, 2020-ban a Covid-járvány idején tapasztalt „működési kihívások” következtében hosszú távra a szárazdokkba helyezték. Azóta nem volt használva.

Ezt megelőzően tengeri hajóroncsok kutatására használták, beleértve az elveszett második világháborús USS Indianapolis nehézcirkálót, amelyet 5,5 km-rel a felszín alatt találtak meg.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után