Milliós maszkos felvonulás holnap Londonban: a rendőrség nagy balhéra készül 1

A Scotland Yard figyelmeztetett, hogy a hétvégi tűzijátékon erőszakos cselekményekre is sor kerülhet a Milliós maszkos felvonulás során (Million Mask March), amely akár káoszba is torkollhat. V for Vendetta maszkokba öltözött aktivisták ezrei lepik el London központját szombaton az éves tüntetésük alkalmából, amelyet az Anonymous nevű aktivista csoport szervez.

mask2

Holnap, vagyis, november 5-én nevezetes ünnepre kerül sor Nagy-Britanniában — az ún. Guy Fawkes éjszakájára. Az ünnepnapnak történelmi múltja van, ugyanis, 1605-ben, a vallásháborúk idején, egy katolikus csoport megpróbálta megölni a királyt és vele együtt az egész brit kormányt a parlament felrobbantásával. A merényletet azonban, lefülelték és Guy Fawkesot a társaival együtt kivégezték. 1606-tól kezdve tűzijátékokkal, Guy Fawkes-bábuk máglyán való elégetésével ünneplik meg a király és a kormány életben maradását.

Az Anonymous mára már nemzetközi méretűre nőtte ki magát. Tagjai olyan hacker aktivisták, akik az államigazgatásban lévő korrupció ellen küzdenek. Ma már számos ország városaiban rendeznek tüntetéseket november 5-én, amelyek olykor békések, máskor erőszakba torkollanak.

Supporters of the activist group Anonymous face police lines during a protest in London, Britain November 5, 2015. A few thousand protesters took part in the so-called Million Mask March in central London on Thursday. REUTERS/Stefan Wermuth - RTX1UYT0

A londoni rendőrség megszorítások sorozatát jelentette be az esemény kapcsán, és azt mondta, hogy a rendőrtisztek úgy gondolják, hogy a békés tüntetés az utolsó dolog, ami megfordul azoknak a fejében, akik tervezik, hogy elmennek. A tavalyi felvonulás elég csúnya volt, mivel rakétákkal és tűzijátékokkal dobálták meg a rendőröket, mely során négy tiszt és hat ló megsérült, 50 embert pedig letartóztattak.

Pippa Mills vezető felügyelő azt mondta, hogy komolyan aggódnak amiatt, hogy megismételik a tavalyi zavargást. A tüntetés gyülekezőpontja a Trafalgar Square lesz a kezdés időpontja pedig 18:00.

Egy nyilatkozatban a következőket mondta: „Mi mindig a békés tüntetést fogjuk elősegíteni, ahogy eddig is a történelem során. Azonban, nyomós okunk van arra, hogy azt higgyük, hogy a békés tüntetés a legutolsó dolog, ami felmerül azokban, akik eljönnek idén.”

„Az eseményen előforduló bűncselekmények száma évről évre növekszik. Tavaly a munkából haza igyekvő, vagy csak a fővárosi éjszakát élvező londoniak százait érte zaklatás és megfélemlítés. Középületeket rongáltak meg, vállalkozások ablakait törték be, és rendőrtiszteket, ill. lovakat érte támadás.”

1-anon

„Azok, akik ezt a viselkedést választják, nem tüntetők, hanem bűncselekményt követnek el.” Azonban, úgy tűnik, hogy a tüntetés szervezői dacolnak ezzel, azt posztolva a Facebook oldalukon, hogy „a rendőrség nem a barátotok”.

Pippa Mills főfelügyelő a nyilatkozatában hozzátette: „Olyan komolyan aggódunk a tavalyi bűnözői magatartás megismétlődése miatt, hogy úgy döntöttünk, feltételeket fogunk szabni a Közrendvédelmi Törvény értelmében a november 5-én, szombaton zajló eseményhez.”

A fent említett feltételek értelmében, a rendőrség három órára korlátozta a tüntetés időtartamát, este hattól kilencig, és meghatározta előre annak színhelyét is, a Trafalgar Square és Whitehall között.

Minden békés tüntetés csak is a Trafalgar Square-en, Richmond Terrace-on és a Parliament Square-en történhet meg, és a rendőrség arra figyelmeztetett, hogy ha bárki megszegi a feltételeket, letartóztathatják közrend ellen elkövetett bűncselekmény miatt.  Forrás: evening standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után