Meztelenül, egy íjjal felfegyverkezve, és fennhangon énekelve tombolt egy gondozóotthonban egy férfi Angliában, hogy terrorizálja a bent lévőket 1

Egy íjjal és nyílvesszőkkel felfegyverzett meztelen operaénekest sokkolópisztollyal kellett, hogy ártalmatlanná tegyenek a rendőrök, miután hangos éneklésbe kezdett egy gondozóotthon lakóinak terrorizálása közben – közölte a bíróság.

Meztelenül, egy íjjal felfegyverkezve, és fennhangon énekelve tombolt egy gondozóotthonban egy férfi Angliában, hogy terrorizálja a bent lévőket 3

A 63 éves Mark Holland „egyfajta őrült tombolásba” kezdett, miután közölték vele, hogy október 2-án nem hagyhatja el a lancashire-i Lytham St Annes-i Belmar Nursing Home-ot, hogy vásárolni menjen. A sikeres bariton – aki világszerte számtalan helyen fellépett – elvesztette a türelmét, és egy íjjal és nyíllal fegyverkezett fel – hangzott el a Blackpool Magistrates Court színe előtt.

Az idősek otthonát be is kellett zárni egy időre, a lakókat pedig a pincébe kellett lemenekíteni biztonsági okokból. A rendőrséggel folytatott „heves összecsapás” során Holland rombolásba kezdett, amivel közel 3000 GBP értékű kárt okozott.

A bíróságon elhangzottak szerint Hollandot csak azután sikerült leteríteni, hogy háromszor is eltalálták a rendőrök a sokkolópisztollyal. A férfi önként vonult be az otthonba, és általában megengedték neki, hogy kimozduljon. Akkor gurult el nála a gyógyszer, amikor a főnökök attól tartva, hogy túl sokat ivott, azt mondták neki, hogy bent kell maradnia.

Pam Smith, ügyész szerint az elégedetlen Holland hirtelen énekelni kezdett, és meztelenül jött elő a szobájából. Megfenyegette a személyzetet, akik felhívták a rendőrséget, és biztonságos helyekre evakuálták a bent lakókat, majd Holland újra előkerült a szobájából íjával és fémvégű nyilakkal hadonászva. A férfi 2800 font értékű kárt okozott, amikor ajtókat tört be, tűzoltó készülékeket aktivált és egy betontömböt dobott egy látogató autójára. Nicole Bennett, a közleményében azt mondta, hogy az incidens „gyorsan eszkalálódott”, és a rendőrség egy képzett tárgyalót vont be, mivel attól tartott, hogy Holland túszt ejthet.

Majd így folytatta: „Ezután konfrontálódott velem és három másik dolgozóval egy nagy íjjal és nyíllal a kezében. Soha nem szembesültem még ilyen szintű fenyegetéssel. Arra készült, hogy kilőjön egy nyilat, és egyenesen ránk célzott.”

Elmondása szerint ezen a ponton lőttek rá a rendőrök a sokkolóval. Csak amikor harmadszor is eltalálták, akkor vonult vissza a szobájába. Végül a rendőrök behatoltak a helyiségbe, és megbilincselték a visszavonult operaénekest, aki a tekintélyes londoni Royal College of Music-ban végzett.

Trevor Colebourne, Holland ügyvédje elmondta, hogy ügyfele egy ideje már a Belmarban tartózkodott, és a személyzet tudatában volt annak, hogy van nála egy íj.

Colebourne úr azt mondta a bíróságnak: „Jó karriert futott be híres baritonként, és világszerte sok helyen fellépett, valamint a West Enden is szerepelt.” Azt mondta, Holland Lythamben élt, de egészségügyi problémák miatt önkéntes lakó lett a Belmarban.

Richard Thompson bírónak azt is elmondták, hogy a Holland által a rendőrök felé kilőtt nyíl csak néhány métert tett meg, mert elszakadt az íj húrja.

Hat hónap börtönbüntetésre ítélve a bíró azt mondta Hollandnak: „Szomorú ez az egész helyzet. Tanult emberként elvesztetted a kontrollt, és félelmet keltettél ezzel a fegyverrel.”

Hollandot, aki éppen most kapott 110 000 font örökséget, 2800 font megfizetésére kötelezték az otthonnak, 250 GBP kártérítést kell kifizetnie az autó tulajdonosának és 250 GBP kártérítést a lakók evakuálásában részt vevő személyzet minden tagjának.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után