Menet közben emelték az ételek és italok árát az egyik angliai repülőjáraton, ráadásul nem is kicsivel 1

Az egyik angliai repülőjáraton utazó utasok a járat felszállása után menet közben értesültek teljesen váratlanul arról, hogy az étlapon szereplő ételek és italok jóval többe kerülnek, mint a feltüntetett árak.

Menet közben emelték az ételek és italok árát az egyik angliai repülőjáraton, ráadásul nem is kicsivel 3

A „nagyszerű” hírt az egyik légiutas kísérő közölte a British Airways Athénból Heathrow-ba tartó járatán csütörtökön. A személyzet egyik tagja azt mondta az utasoknak, hogy hagyják figyelmen kívül az étlapon szereplő árakat, mert attól a naptól kezdődően megemelték azokat – méghozzá körülbelül 10%-kal.

Mindegy volt, hogy valaki készpénzzel vagy kártyával fizetett, nem lehetett kikerülni a váratlan emelést, és ezen érthető módon sokan felháborodtak az utasok közül. A fedélzeten tartózkodó egyik utas később ezt mondta a The Sunnak:

„Mindannyian meg voltunk döbbenve. Miért emelték fel hirtelen az árakat anélkül, hogy bárkit is előre tájékoztattak volna? Bevezették anélkül az új árakat, hogy bármiféle hivatalos bejelentést tettek volna. Olyan érzés az ilyen, mintha csak jól le akarnának húzni mindenkit.”

A BA járatain már így is magasak voltak az élelmiszerek árai –egy 90 g-os csomag Naked Japanese Style Chicken Flavour Noodles például körülbelül öt fontba kerül – a Sainsbury’s-ben ugyanez 1,50 font. A légitársaság azóta azt közölte, hogy „kisebb módosításokat” hajtottak végre a „rövid távú járataikon a rágcsálnivalók és italok áraiban” a „tervezett változtatások” részeként, és a cég jelenleg is frissíti a járatok fedélzetén található étlapokat.

A British Airwaysnél a személyzettel kapcsolatos viták egész sora volt megfigyelhető mostanában, és a cég a közelmúltban a brit légitársaságok közt a legrosszabbul teljesítők közt van vevői elégedettség tekintetében. Múlt hétvégén röppent fel például a hír, hogy a BA egyik pilótáját le kellett cserélni, miután kiderült, hogy eltitkolta a dühkitöréseivel kapcsolatos régóta fennálló problémáit.

Egy forrás azt nyilatkozta a téma kapcsán: „Az a gondolat, hogy 30 000 láb magasan az utasok életéért felelős pilóta hirtelen dührohamot kaphat rettentő ijesztő. Az orvosi feljegyzések meghamisítása hihetetlenül súlyos vád.” Az ügyet jelenleg a Polgári Légiközlekedési Hatóság vizsgálja.

Nem sokkal korábban a légitársaság szeptemberben kénytelen volt elbocsátani egy másik pilótát, aki azzal kérkedett kollégáinak, hogy egy félmeztelen nőről kokaint szippantott fel, néhány órával azelőtt, hogy egy utasokkal teli géppel vissza kellett volna repülnie az Egyesült Királyságba.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után