Megváltoztatja a nevét a Facebook, és egy teljesen új virtuális világot fog létrehozni 1

A Facebook nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat új nevet kap, és nem utolsó sorban komoly fejlesztések és bővítések vannak folyamatban.

Megváltoztatja a nevét a Facebook, és egy teljesen új virtuális világot fog létrehozni 3

Az új név és ezzel együtt új brand létrehozása mögött üzletpolitikai megfontolások rejlenek. A cég a tervek szerint azt szeretné elérni, hogy a továbbiakban nagyobb vállalkozásként tekintsenek rá egy egyszerű közösségi médiás szolgáltatónál. Na, de ne húzzuk tovább az időt, a vállalat új neve nem más less, mint:

META

… a névváltozás egyébként kizárólag a közösségi oldalt működtető céget érinti, tehát maga az oldal, amit oly sokan használunk világszerte a jövőben is Facebook néven fut majd.

A Facebook korábban már jelezte, hogy szélesíteni fogja a portfólióját és el fogja indítani a metaverzumprojektet, amely egy olyan online világ lenne, ahol az emberek virtuálisan találkozhatnak, játszhatnak és dolgozhatnak, egy VR headsetet használva. Ennek a bővítésnek a keretein belül durván tízezer embert vennének fel csak Európában a tervek szerint.

Ez a mostani bejelentés és névváltoztatás hasonló ahhoz, mint amikor a Google 2015-ben létrehozta az új anyavállalatot, az Alphabetet, hogy így jelezze, hogy már nem csak egy keresőmotort üzemeltető cégként funkcionálnak majd a továbbiakban.

Mark Zuckerberg a Facebook vezére azt mondta a bejelentés kapcsán, hogy: “a jelenlegi márka olyan szorosan kapcsolódik egyetlen termékhez, hogy nem tud mindent képviselni, amit ma csinálunk, pláne nem azokat a dolgokat, amiket a jövőben szeretnénk”.

„Az idő múlásával remélem, hogy egy metaverzum vállalatként tekintenek majd ránk, és szeretném ha már most elraktározódna az emberek fejében, hogy merre is tartunk… Szeretnénk bejelenteni, hogy alapvető változtatásokat hajtunk végre a cégünkön. A vállalat két fő szegmensre bomlik. Az egyik az eddig létrehozott applikációkért felel majd, a másik pedig a készülőben levő platformjainkért.”

„És ennek részeként itt az ideje, hogy egy új brandet hozzunk létre, amely magában foglalja mindazt, amit teszünk, hogy tükrözze, kik vagyunk, és mit remélünk felépíteni a jövőben. Büszkén jelentem be, hogy a mai naptól cégünk új neve a Meta.” – jelentette be a nagyvilágnak Mark Zuckerberg.    Forrás

Megosztás