Csaknem 450 ezer családot érint, így sok magyar családot is Nagy-Britanniában, a gyermekgondozási támogatás ősszel esedékes változása.

snuggles-childcare-nanny-and-child-home-2-930x461

Jelenleg az Egyesült Királyságban közel félmillió család veszi igénybe a támogatást, munkahelyi utalványok formájában. Ezeket az utalványokat jelenleg a szülők a fizetésükből az adó levonása előtt megvásárolhatják. Ezt fogja felváltani egy új feltöltős rendszer 2015 őszétől.

A jelenlegi rendszer az alkalmazottként dolgozó szülőknek lehetővé teszi, hogy a munkáltatóiktól támogatást igényeljenek a gyermekgondozó kifizetésére. Az igényelhető utalvány mértéke £243 szülőnként minden hónapban. Az alap adósávba eső szülők esetében ez évi £930 megtakarítást jelent.

Idén ősztől ez a rendszer egy új, „top-up” típusú feltöltögetős rendszerré alakul, amiben a családok a gyermekgondozásra költött minden egyes £1 után igényelhetnek 20p-t. Ez egyedülálló szülők és párok számára is elérhető lesz, szülőnként £150,000-os fizetésig. Olyan családoknál, ahol az egyik szülő otthon marad a gyermekkel, ez a támogatás nem lesz elérhető.

Ez a fajta támogatás a Working Tax Credits támogatással párhuzamosan fog működni, ami a legalacsonyabb bevételű családokat hivatott segíteni. A jelenlegi, utalványos rendszert pedig fokozatosan kivezetik, mivel újonnan már nem lesz igényelhető, de aki már használja, az továbbra is használhatja, amíg jogosult rá.

Az új jogszabály azokat a családokat igyekszik támogatni, ahol a szülők szeretnének dolgozni, de nem engedhetik meg. Az új gyermekgondozási rendszer segítségével a családok akár £2,000 támogatásban is részesülhetnek évente minden gyermek után, hogy könnyebben visszaállhassanak munkába, vagy emelhessék munkaóráik számát. Mindezt egy egyszerű, felhasználóbarát online rendszeren keresztül.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 7,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32782350