Mégsem oldják fel a megmaradt korlátozásokat június 21-én Angliában... 1

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások feloldásának utolsó, június 21-re tervezett lépcsőjét a legfrissebb hírek szerint a kormány el akarja tolni, miután a legfrissebb adatok szerint a Covid fertőzöttek száma az országban 75%-kal megemelkedett.

Mégsem oldják fel a megmaradt korlátozásokat június 21-én Angliában... 3

Emellett több olyan jelentés is kiszivárgott, amelyek szerint a korlátozások feloldása nemcsak csúszni fog, de nem is lesz teljes. A terjedőben levő indiai variáns miatt azt rebesgetik, hogy a társadalmi távolságtartásra, illetve a maszkviselésre vonatkozó egyes szabályok nem kerülnek eltörlésre.

A pénteken közzétett adatok szerint egy nap alatt 6238 új esetet regisztráltak, ami március óta a legmagasabb érték az országban. Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai azt is megmutatták, hogy Angliában a koronavírusban szenvedők száma egy hét alatt mintegy 75%-kal nőtt, ami április közepe óta a legmagasabb érték. Ezzel párhuzamosan az R szám, vagyis a reprodukciós ráta pedig 1.1-1.2 körüli értékre emelkedett.

A Telegraph értesülése szerint a Boris Johnson ütemtervének utolsó szakaszába való átlépés két héttel lesz eltolva, és ezt az időszakot a kormány arra akarja felhasználni, hogy a 40 év feletti korosztálynak gyorsított ütemben adják be az oltás második adagját. A hírek szerint ezzel párhuzamosan a következő héttől a 25 év felettiek oltása is megkezdődik.

A kormány által tervezett ütemterv módosítás így azt jelentené, hogy a június 21-re tervezett feloldás, július 5-re módosul. Emellett olyan hírek is felröppentek, hogy a távolságtartásra vonatkozó szabályok még hosszabb ideig megmaradnak majd a bárokban és éttermekben, valamint a mozik és színházak sem üzemelhetnek teltházzal egy darabig.

Kate Nicholls, a UK Hospitality vezérigazgatója erre azt reagálta, hogy: „már bocsánat, de a távolságtartásra vonatkozó korlátozások meghagyása a bárokban, éttermekben, hotelekben és egyéb helyeken, komoly károkat okozhat az egész szektornak. Nem is beszélve arról, hogy a június 21. így aztán nem is a teljes felszabadulás napja…. A legkevésbé sem… Így ugyanis az összes cég, vállalkozás veszteségesen fog üzemelni, ami pedig ellehetetleníti az egész iparág helyzetét, és mindemellett képtelenség lesz új munkahelyeket teremteni az embereknek.”

A kormány irányából egyelőre hivatalos megerősítés még nem történt a korlátozások megszűnésének eltolását illetően, és a miniszterelnök néhány napja, a hét elején még azt nyilatkozta, hogy egyelőre nincs olyan adat, ami indokolná, hogy mindenképp el kelljen térni a tervtől. Ami pedig az oltásokat illeti, az egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az oltási programnak még nem sikerült teljesen megfékeznie a vírus terjedését, és elérnie, hogy senki ne kerüljön kórházba, de azt is hozzátette, hogy egyelőre azt még nem lehet biztosan tudni, hogy az indiai variáns növeli-e annak az esélyét, hogy aki megbetegszik, az kórházi ellátásra is fog szorulni.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után