Az indiai variáns 40%-kal fertőzőbb: mi lesz így a korlátozásokkal? 1

Matt Hancock, a brit egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a koronavírus indiai mutációja a korlátozások feloldásával kapcsolatos helyzetet és döntéseket még nehezebbé teszi.

Az indiai variáns 40%-kal fertőzőbb: mi lesz így a korlátozásokkal? 3

A Sky News-nak adott vasárnapi interjújában az egészségügyi miniszter megerősítette, hogy az új vírustörzs sajnos durván 40 százalékkal agresszívebben terjed, mint a kenti variáns. Mostanra már ez az új mutáció számít a dominánsnak az Egyesült Királyság területén, és elsősorban az ország északi felén igen gyorsan terjed. Hozzátette emellett azt is, hogy a járvány kordában tartása így sokkal nehezebb lesz, mint gondolták.

A Szombaton közzétett hivatalos adatok azt mutatták, hogy a Covid-esetek száma egy hét leforgása alatt több, mint 70 százalékkal nőtt. A pénteki nap folyamán pedig 24 óra alatt sajnos újra olyan nagy számú (6238) új fertőzöttet regisztráltak, amire március óta nem volt példa. A brit kormánynak dolgozó egyik szakértő, Stephen Reicher professzor szerint “ostobaság” lenne folytatni az újranyitást június 21-én, miközben az esetek száma egyre csak növekszik.

„De ami nagyon fontos, hogy két adag oltás után biztosak vagyunk abban, hogy ugyanolyan mértékű védelmet élvezhetünk ez ellen a variáns ellen is, mint a többi ellen. Tehát a jó hír, hogy a vakcina továbbra is ugyanolyan hatékonyan működik. Mindenkinek el kell tehát mennie, és meg kell kapnia a második adagot, mert az első önmagában nem annyira hatékony.” – magyarázta Mr. Hancock, de azt is hozzátette, hogy így azért jóval nehezebb lesz eldönteni, hogy mi legyen a júnis 21-én esedékes nyitással.

Ami további aggodalomra ad okot, hogy tegnap olyan hírek is felröppentek, hogy a kormány a korlátozások végső feloldásának eltolását tervezi, sőt az is, hogy nem is biztos, hogy minden korlátozás feloldásra kerül. Erről egy korábbi cikkünkben, itt olvashatsz bővebben.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után