Megpróbálta eladni főbérlője házát £400,000-ért, amibe alig 2 hete költözött be albérlőként egy pasas Angliában 1

Egy „finoman szólva is pimasz” albérlő megpróbálta eladni landlordja házát több mint 400 000 fontért, alig két héttel a lakáskulcsok megszerzése után.

Megpróbálta eladni főbérlője házát £400,000-ért, amibe alig 2 hete költözött be albérlőként egy pasas Angliában 3

A 41 éves Andrew Smitht két év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték a „szinte hihetetlenül pofátlan” bűncselekményért, amelyhez még bútorokat is bérelt egy show home cégtől. Andrew azt állította, hogy munka miatt költözött a környékre, amikor 2020 februárjában bérelni kezdte a három hálószobás otthont a cambridge-i Argyle Streeten.

Rövid időn belül azonban egy „kamu” ingatlanügynökön keresztül online eladásra kínálta fel az ingatlant. Egy potenciális vevő már meg is egyezett vele az árban, és idén júniusban eljött, hogy ismét alaposabban megnézze és leellenőrizze az ingatlant.

Az áldozat azonban az utolsó pillanatban óriási szerencséjére rájött az átverésre, miután beszélt a szomszédokkal, akik elmondták neki, hogy szerintük a házat csak bérlik, és az egyébként nem is eladó. Ezután az illető beszélt az ingatlant bérbeadó ügynökkel, és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel is, és a rendőrök rövid időn belül felfedezték, hogy sok Smith által benyújtott dokumentum hamis.

Smith röviddel a beköltözés után fizetett még egy bútorkölcsönző cégnek is, amely bútorok szállításával és kiállításával is foglalkozik, közölte a cambridgeshire-i rendőrség. A rendőrök azt mondták, hogy Bedfordban tartóztatták le a férfit, aki később bevallotta, hogy csalást követett el és többek közt pénzmosással is vádolták.

Smith-t a bedfordi flitwicki bíróság két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Brighton Magistrates’s Court-on tartott pénteki tárgyaláson.

Dan Harper nyomozó a következőket mondta az incidens kapcsán: „Ez egy abszolút elképesztő és valóban pimasz bűncselekmény, amely során egy ártatlan vevő majdnem több mint 400 000 fontot adott egy olyan ingatlanért, amely valójában soha nem is volt eladó. A nyomozás hosszú és alapos volt, és fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy igazságot szolgáltassunk.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után