Íme! Leleplezték Erzsébet királynő új szobrát 1

Erzsébet királynő új szobra amely York katedrálisának bejáratánál áll majd, és egy térre néz, amelyet utána neveznek el, most végre bemutatásra került.

Íme! Leleplezték Erzsébet királynő új szobrát 3

Károly király leplezte le a „szeretett” édesanyjának emléket állító új alkotást. A szobor a néhai királynő platina jubileumának megünneplésére készült, és augusztusban, egy hónappal halála előtt készült el.

Íme! Leleplezték Erzsébet királynő új szobrát 4

A két méter magas szobor 1,1 tonnát nyom, és Franciaországból származó lepin mészkőből készült. A York Minsterben tartott ünnepségen Charles a következőket mondta:

„A néhai királynő élete során mindig figyelt népe jólétére. Most az ő képmása néz majd le ránk és kíséri figyelemmel utunkat az Erzsébet királyné téren az elkövetkező évszázadokban.”

A király több száz ember előtt leplezte le a szobrot a 850 éves épület előtt. Ez az első szobor ami édesanyját ábrázolja, mióta ő szeptember 8-án elhunyt.

Íme! Leleplezték Erzsébet királynő új szobrát 5

A műalkotást megformáló kőfaragó azt mondta, hogy ez volt az első portréja. Az 52 éves Richard Bossons, megnyerte a szobor elkészítésére kiírt pályázatot, amely a nyugati front bejárata fölött áll.

Íme! Leleplezték Erzsébet királynő új szobrát 6

Bossons úr, aki korábban már dolgozott a katedrálisnak, elmondta, hogy voltak idegtépő pillanatok a műalkotás elkészítése során, amikor a három tonnás mészkő darabot gépekkel kezdték el megformálni az ő tervei szerint, majd hat hónapig dolgozott rajta vésővel, hogy tökéletesítse a művet.

Azt mondta: „Nagyon megkönnyebbültem, és most jó lesz visszatérni a kenyérkereső munkámhoz.”

A dizájnt úgy alkották meg, hogy érzékeltesse a mozgást: a királynő lenéz a térre, bal kezével pedig magára húzza palástját, hogy védje magát a nyugati fronton gyakran fújó erős szelektől.

York 200 év után mindemellett megkapja első új közterét a szobor előtti terület fejlesztésének részeként, amelyet a királynő tiszteletére, róla neveznek el.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után