Megoldást kínált a brit miniszterelnök az együttlétet illegálissá tevő korlátozásokra 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök a hétvégétől kezdve engedélyezi Angliában az egyedül élők számára, hogy egy kiválasztott másik háztartás lakóival találkozhassanak és megltogathassák egymást. Ez egyszerre jó hír rengeteg egyedül élő idősebb ember és a külön élő párok egy jelentős százaléka számára.

Megoldást kínált a brit miniszterelnök az együttlétet illegálissá tevő korlátozásokra 3

Ez tehát azt jelenti, hogy azok a párok, akik külön laknak és legalább az egyikük egyedül él, végre találkozhatnak egymással, átmehetnek egymáshoz, és nem kell tartaniuk a 2 méter távolságot. Tulajdonképpen ez részlegesen feloldja azt a korlátozást, amely miatt indirekt módon illegálissá vált Angliában hogy valaki lefeküdjön olyannal, aki más háztartásban él. Beletartoznak az egyedülálló szülők is 18 év alatti gyermekekkel, de úgy tűnik, hogy ez a változás nem vonatkozik azokra a felnőttekre, akik külön élnek és egynél több személlyel élnek egy háztartásában.

A június elején bevezetett módosítások valósággal sokkolták a lakosság egy részét, és országszerte emberek sokasága háborodott fel rajtuk, ugyanis a kormány olyan új intézkedéseket vezetett be, amelyek megtiltják Anglia lakosságának, hogy beltéri szociális tevékenységeket folytathassanak olyanokkal, akikkel nem élnek egy fedél alatt. Így közvetetten gyakorlatilag tilossá vált bárki olyannal „hálni”, akivel nem egy háztartásban élünk.

Ez a mostani változás azonban egyelőre csak Angliában érvényes, ahol körülbelül 11 millió ember él egyedül vagy egyedülálló szülõként. A miniszterelnök nemrégiben az egyik nyilvános beszédében kijelentette: „Még mindig túl sok ember van, különösen azok közt, akik egyedül élnek, akik magányosak és folyamatosan szenvednek attól, hogy képtelenek találkozni a barátaikkal és a családjukkal. Ettől a hétvégétől ezért lehetővé tesszük az egyedül élő felnőtteknek, hogy egy másik háztartással úgy szocializálódhassanak, mintha ők is annak a háztartásnak a részei lennének.”

„Ezek a változások az egyedül élő nagyszülők számára is lehetővé teszik, hogy találkozhassanak a gyerekeikkel, unokáikkal.” – magyarázta Mr. Johnson a tegnap esti koronavírus-eligazításon.

A miniszterelnök a beszédében azt is megemlítette, hogy Nagy-Britannia megfelel a kormány által megszabott öt kritériumnak, ami azt jelenti, hogy az országban hamarosan tovább lehet enyhíteni a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat. A júniustól érvényben levő módosításokról a kijárási korlátozással kapcsolatban itt olvashattok.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után