Megműtik Károly királyt – már bent van a kórházban 1

Károly király nemrégiben bejelentkezett az egyik londoni kórházba, ahol prosztata-megnagyobbodás miatt hajtanak végre rajta műtétet.

Megműtik Károly királyt – már bent van a kórházban 3

Az uralkodó péntek reggel 8:30 körül hagyta el a Clarence House-t, és valamivel később látták megérkezni a londoni klinikára. Kamilla királyné elkísérte őt a magánkórházba, ahol menye, Kate is lábadozik épp a műtéte után.

Nem sokkal Charles érkezése után a bennfentesek azt mondták, hogy az uralkodó már meg is látogatta Kate-et, aki múlt kedden érkezett a kórházba egy tervezett hasi műtét végett. A tisztviselők szerint a hercegnőt várhatóan a következő napokban engedik majd haza, és legalább két hónap nyugalom és pihenés vár rá, mire teljesen felépül.

Károly király sem állt nagyon a nyilvánosság elé, mióta a prosztata-megnagyobbodás egy jóindulatú formáját diagnosztizálták nála. Közszerepléseit és egyéb uralkodói teendőit is elhalasztották, hogy a műtét után minél gyorsabban felépülhessen.

A Buckingham-palota nem erősítette meg az eljárás részleteit, kivéve azt, hogy ez egy „korrekciós beavatkozás lesz”. A műtétet a múlt héten jelentették be, bár nem világos, hogy a 75 éves Károly pontosan mikor kapta meg a diagnózist.

A bejelentés óta az idő nagy részét aberdeenshire-i otthonában, Birkhallban töltötte, csütörtökön utazott Londonba. Míg a királyi család tagjai általában szűkszavúak az egészségi állapotukat illetően, a palota tisztviselői szerint Károly király azért akart részleteket megosztani ezzel a műtéttel kapcsolatban, hogy más férfiakat is ösztönözzön ezzel, hogy ne féljenek lépéseket tenni, ha hasonló szituációban találják magukat.

A király diagnózisáról szóló jelentések nyomán közel tizenkétszeresére nőtt azoknak a száma, akik ellátogattak az NHS prosztata-megnagyobbodást taglaló weboldalára.

Károly prosztata-megnagyobbodása jóindulatú, ami azt jelenti, hogy várhatóan nem fejlődik rákká. A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás ettől függetlenül okozhat nehézségeket, például pisilési problémákat és egyéb kényelmetlen érzéseket.

Camilla királyné korábban azt mondta, hogy férje „jól van”, és „már alig várja, hogy visszatérhessen dolgozni” a műtét után.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után