Károly király karácsonyi üzenete a Nagy-Britanniában élőknek 1

A király karácsonyi üzenetében hangsúlyozta a főbb vallások között megosztott „egyetemes” értékek fontosságát, miközben „világszerte egyre tragikusabb konfliktusok” dúlnak. Az izraeli, gázai és ukrajnai konfliktusok közepette Jézus szavait idézve azt mondta: „Bánj úgy másokkal, ahogy azt szeretnéd, hogy veled bánjanak”.

Károly király karácsonyi üzenete a Nagy-Britanniában élőknek 3

Károly király arról is beszélt, hogy a bolygó védelme spirituális kötelességünk. És méltatta a rászorulókat segítő önkéntesek erőfeszítéseit. A király második karácsonyi üzenete, amelyet a Buckingham-palotában vettek fel, a legszemélyesebb ügyeit foglalta kicsit össze – hidak építését a vallások között, a környezet védelmét és a legsebezhetőbbekről való gondoskodást.

Régóta kampányol a különböző vallási közösségek közötti kapcsolatok támogatásáért a szigetországban és külföldön, és az idei üzenet egyik fő témája az, hogy a Közel-Keleten és másutt dúló erőszak ellenére mennyi a közös a nagy vallásokban. A király a mások tiszteletének egyetemes értékeiről beszélt az “ábrahámi vallások családjában”, amely magában foglalja a judaizmust, az iszlámot és a kereszténységet.

„Imádkozom, hogy mi is tegyünk meg mindent egymás védelmében” – mondta a király, nagyobb toleranciára intve az embereket, hogy „képzeljék magunkat felebarátaink helyébe, és az ő javukat keressük úgy, mint a magunkét”.

„Az egész teremtés tisztelete” „minden vallás által osztott gondolat” – mondta a király, aki a legutóbbi dubaji COP28 éghajlat-változási csúcstalálkozón is tartott egy fontos beszédet.

“A teremtményekről való gondoskodás minden vallású ember felelőssége. Gyermekeink gyermekei érdekében törődünk a Földdel” – mondta, a spiritualitást a környezetvédelemmel összekapcsolva. A király utalt a „természetközeli” pásztorok szerepére is Jézus születésének történetében.

A király ilyen és hasonló beszédeinek meg kell találnia az egyensúlyt a világ főbb és aktuális témáinak boncolgatása között, de mindeközben kerülnie kell a politikába való belebonyolódást is. Karácsonyi üzenete idén a segítségre szorulók védelméről is szólt, legyen az illető idegen számunkra vagy a saját családunk tagja.

75. születésnapját a Coronation Food Project elindításával ünnepelte, hogy támogassa a felesleges élelmiszerek élelmiszerbankokkal való megosztását, és csökkentse az élelmiszer-pazarlást.

„Ez a törődés és együttérzés, amelyet mások felé mutatunk, a karácsonyi történet egyik lényeges része, különösen az, amikor Máriának és Józsefnek menedéket kínáltak idegenek, amikor szükségük volt rá, amikor Jézus születését várták” – mondta a király.

A király „társadalmunk gerincoszlopának” nevezte az önkénteseket és azokat, akik másokról gondoskodtak. Az éves beszédet az év legfontosabb pillanatairól készült képekkel színesítették, mint például a koronázás és a tengerentúli állami látogatások.

„Szeretném tehát idén karácsony napján kifejezni a hálám mindazoknak, akik egymást szolgálják és segítik; mindazoknak, akik közös otthonunkról gondoskodnak; és mindazoknak, akik mások javát szolgálják és fürkészik, nem utolsósorban azoknak a leendő barátainknak, akiket most még nem is ismerünk. Ily módon hozhatjuk ki magunkból is a legjobbat.” – zárta megindító karácsonyi üzenetét Károly király.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után