Megmutatták mekkora pusztítást végezne Londonban egy orosz atombomba 1

Miközben pattanásig feszül a húr az orosz-ukrán határon, és a térség egy olyan háború küszöbén áll, ami a legnagyobb és legpusztítóbb összecsapássá válhat Európa területén a II. Világháború óta, egy térképen azt is felvázolták, hogy mekkora károkat okozna egy orosz atomcsapás a brit fővárosban. (Persze ettől azért nem kell tartani.)

Megmutatták mekkora pusztítást végezne Londonban egy orosz atombomba 3

A „Nukemap” nevű online eszköz és testvéroldala, a „Missilemap” amelyet Alex Wellerstein (a témakörben jártas szakember) készített – bemutatják, milyen katasztrofális következményekkel járhatna, ha a kelet és nyugat közötti feszültségek valaha is egy harmadik világháború kitörését eredményeznék.

Egy már Oroszország fegyvertárában lévő fegyver – a Topol (SS-25) – például közel 1 millió embert ölhetne meg, és további 2,2 milliót megsebesíthetne, ha ledobnák Londonra. A 800 kilotonnás bomba robbanási hatótávolsága az egész város területét lefedné, és hatásai az északi részen fekvő Enfieldtől egészen a déli Croydonig érződnek.

Megmutatták mekkora pusztítást végezne Londonban egy orosz atombomba 4

A hírhedt Cár Bomba – az akkori Szovjetunió által 1961-ben valaha tesztelt legerősebb nukleáris fegyver – még ennél is sokkal nagyobb károkat okozna a városban. A Nukemap becslései szerint egy ekkora bomba 5,7 millió ember halálát okozhatja, és nagyjából további 3,4 milliót sebesítene meg. Az északi Bedfordshire-től egészen a déli Burgess Hill-ig húzódó területet érintené a robbanás által közvetlenül okozott pusztítás. A bomba 100 megatonnás soha nem tesztelt változata még ennél is nagyobb kárt okozna.

Megmutatták mekkora pusztítást végezne Londonban egy orosz atombomba 5

Vlagyimir Putyin orosz elnök a szombati napot nagyszabású nukleáris gyakorlatok megtekintésével töltötte, amelyek részeként gyakorló rakétakilövéseket is végrehajtottak. A hónap elején Putyin arra figyelmeztetett, hogy elkerülhetetlen lesz a konfliktus Európában, ha Ukrajna csatlakozni próbál a NATO-hoz. Azt mondta, hogy a szövetségesek nagy valószínűséggel harcba keverednének, majd emlékeztette a világot, hogy Oroszország azért még mindig „a világ egyik vezető atomhatalma”.

A Nukemap azonban azt is megmutatja, hogy az USA és az Egyesült Királyság bombái legalább ugyanekkora károkat okozhatnak Moszkvában – ha valaha is bevetnék őket. A B-83, amely jelenleg az Egyesült Államok arzenáljának legnagyobb fegyvere, 1,3 millió embert ölhetne meg és kb 3,7 milliót sebesítene meg, ha ledobnák az orosz fővárosra. Egy W-76-os, amely az Egyesült Királyság és Franciaország fegyverarzenáljában egyaránt szerepel, nagyjából 250 000 ember életét oltaná ki egy mozdulattal és kb. 1 millió embert sebesíthetne meg.

A hatalmas, 15 megatonnás Castle Bravo – a legnagyobb bomba, amelyet az Egyesült Államok valaha is tesztelt – nemcsak közel 8 millió embert ölne vagy sebesítene meg ha ledobnák, de a sugárzás közel 1000 km-re is elterjedhetne a robbanás helyszínétől. Az Amerikai Tudósok Szövetsége (FAS) szerint Oroszország feltételezett nukleáris arzenálja 6257 robbanófejből áll. 5550-nel az Egyesült Államok valamivel kevesebbet birtokol, a NATO-szövetségesei közül Franciaországnak és az Egyesült Királyságnak pedig 290, illetve 225 db áll a rendelkezésére. Természetesen reméljük, hogy ezek a fegyverek soha nem kerülnek bevetésre, mert még csak belegondolni is félelmetes, hogy mekkora pusztítást tudnak okozni…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után