Küszöbön a háború: Oroszország megindította a csapatait Ukrajnába 1

Vlagyimir Putyin csapatok bevetését rendelte el két kelet-ukrajnai régióban is, miután aláírta a függetlenségüket elismerő rendeletet, amely gyakorlatilag pillanatokon belül elkerülhetetlenné teheti a háború kitörését. Az orosz elnök kijelentette, hogy az erőket a „béke fenntartására” használják fel a donyecki és luhanszki régiókban, amely kijelentést az Egyesült Államok „baromságnak” minősített.

Küszöbön a háború: Oroszország megindította a csapatait Ukrajnába 3

Nagy-Britannia kedden arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna orosz inváziója úgy tűnik, hogy már el is kezdődött. Sajid Javid kabinetminiszter azt nyilatkozta, hogy „nagyon sötét napra ébredtünk ma Európában”.

Oroszország támogatta a lázadó kormányzatot a háború sújtotta régiókban, és Ukrajnát azzal vádolta meg, hogy ők állnak a közelmúltban egyre gyakoribbá váló lövöldözések mögött – amit Kijev határozottan tagad. Az ukrán hadsereg azt közölte, hogy az elmúlt 24 órában két katonájuk halt meg és 12-en megsebesültek az orosz párti szakadárok elleni tűzharcban. A Reuters arról számolt be, hogy néhány órával azután, hogy Putyin aláírta a rendeletet, jelöletlen tankokat és egyéb katonai eszközöket láttak megjelenni Donyeck utcáin. Az Egyesült Királyság szerint egyértelmű, hogy az invázió elkezdődött. Sajid Javid egészségügyi miniszter szerint a helyzet olyan súlyos, mint az 1962-es kubai rakétaválság.

Küszöbön a háború: Oroszország megindította a csapatait Ukrajnába 4

Boris Johnson nemrég bejelentette az Egyesült Királyság Moszkva elleni intézkedéseit, amelyek öt orosz bankot és három gazdag személyt szankcionálnak, válaszul Putyin lépésére. A brit kormányfő arra is figyelmeztette a képviselőket, hogy hamarosan 200 ezer orosz katona sorakozhat fel az ukrajnai határon, és pillanatokon belül megindulhat az offenzíva.

Küszöbön a háború: Oroszország megindította a csapatait Ukrajnába 5

Ukrajna az utóbbi években jelentősen javította védelmi képességeit, és ebben nem kis segítséget kapott a NATO-országoktól. Az orosz hadsereg ereje ennek ellenére sokkal sokkal nagyobb.

Magyarország is bejelentette, hogy megerősíti Ukrajnával közös határszakaszát, tekintettel a közelmúltbeli orosz lépésekre. „Magyarország biztonsága a legfontosabb, ezért megerősítjük az ukrán-magyar határt” – áll a kormány keddi közleményében. Más Ukrajnával szomszédos országokhoz hasonlóan Magyarország is tervet készített az ukrán menekültek befogadására, amennyiben Moszkva teljes inváziót indít.

Küszöbön a háború: Oroszország megindította a csapatait Ukrajnába 6

Eközben az orosz parlament elfogadta Vlagyimir Putyin elnök azon kérését, hogy az ország katonai erőit az országon kívül is bevethessék, ami lehetővé teszi az Ukrajna elleni szélesebb körű támadást. Putyin levélben kérte a parlament felsőházát, hogy formalizálják az orosz katonai bevetést. Ez a legutóbbi fejlemény a az orosz-ukrán krízis kapcsán, amely most már egyre nagyobb háborúval fenyeget Európában.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után