Meghalt egy nő Angliában, miután 3 órán át várt a mentőre, amit, mint kiderült, ki sem küldtek 1

Egy idősebb hölgy, aki felhívta a 999-et, és arra panaszkodott, hogy nem kap rendesen levegőt, meghalt, miután három órát várt a mentőautóra, amelyet mint kiderült ki sem küldtek érte.

Meghalt egy nő Angliában, miután 3 órán át várt a mentőre, amit, mint kiderült, ki sem küldtek 3

A 67 éves leicestershire-i Janet Lyon december 27-én hívta a segélyhívó számot, amikor egyszer csak azon kapta magát, hogy nehezen kap levegőt. De a telefonban azt tanácsolták neki, hogy menjen el gyalog egy betegellátó központba, vagy keresse fel háziorvosát, miután a híváskezelő megállapította, hogy sürgős, de nem életveszélyes problémája van.

Az East Midlands Mentőszolgálat (EMAS) később elnézést kért, de azt mondták, hogy a 999-hez beérkezett hívást megfelelően kezelték, hozzátéve, hogy abban az időszakban nagyon sok esetet és hívást kellett kezelni. Lyon lánya, Katie Keating, aki hivatalos panaszt nyújtott be az EMAS-hoz, azt mondta, hogy „feldühítette” ez a válasz.

A BBC-nek nyilatkozva a következőket mondta: „Teljesen meg vagyok döbbenve, hogy nem ismerték el a felelősséget. Ez egy teljesen megelőzhető haláleset volt. Nem kapott lehetőséget semmilyen kezelésre.”

Ms. Lyon a halotti anyakönyvi kivonata szerint tüdőgyulladásban halt meg. Mrs. Keating, Nottinghamből a következőket mondta: „A tüdeje tele volt folyadékkal, és megfulladt abban a három órában, amíg a mentőt várta. Elájult, mert nem kapott levegőt.”

Azt mondta, a bátyja be tudta volna vinni a sürgősségire, ha a híváskezelő azt tanácsolja, és hozzátette: „Az egyetlen dolog, ami itt segített volna, az az, ha kap azonnali orvosi ellátást. Mentőt kellett volna küldeniük – oxigénre volt szüksége. Jól tette, hogy mentőt hívott – ez volt a megérzése.”

A családnak írt levelében az EMAS azt mondta, hogy a hívást „helyesen kódolták”, mivel 3-as kategóriájú reagálást igényelt. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a nyugdíjasnak azt tanácsolták, hogy menjen be egy sürgősségi központba, sürgősségi osztályra vagy forduljon a háziorvosához, és hívja a 999-et, ha tünetei súlyosbodnak vagy megváltoznak.

Amikor a második telefonhívás is befutott, hogy a hölgy már nem lélegzik, az már 1-es kategóriájú hívásnak minősült, és a mentők ezt követően két percen belül megérkeztek. Így azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Az ügy kapcsán írt nyilatkozat így folytatódott: „A 999-es hívás idején szolgálatunknál nagyon sok volt a beérkező segélyhívás. A telefonálót helyesen tájékoztatták az összegyűjtött információk alapján arról, hogy nem azonnali vészhelyzetről és életveszélyes állapotról van szó, és hogy nem küldünk sürgősségi mentőt.”

Susannah Ashton, az EMAS Leicestershire-ért felelős részlegigazgatója így nyilatkozott: „Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni Lyon asszony családjának, és nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk hamarabb eljutni ehhez a beteghez. A betegek ellátása és biztonsága a prioritásunk. Sajnálom, hogy ez alkalommal a Lyon asszonynak nyújtott szolgáltatás nem felelt meg az elvárt színvonalnak. Jelenleg kapcsolatban állunk a hölgy családjával a betegtanácsadói és összekötő szolgálatunkon keresztül, és részletesen kivizsgáljuk a késedelem okát.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után