1 millió fontot nyert egy pár egy kaparós sorsjeggyel, amit együtt vettek, szinte azonnal szétmentek és egymás torkának estek, hogy kié a pénz 1

Egy pár egymás torkának ugrott egy 1 millió GBP értékű kaparós sorsjegy miatt, amelyet hetekkel a szakításuk előtt „együtt vásároltak”. Michael Cartlidge (39) és korábbi partnere, Charlotte Cox (37) együtt vásárolták a sorsjegyet Spaldingban, Lincolnshire-ben.

1 millió fontot nyert egy pár egy kaparós sorsjeggyel, amit együtt vettek, szinte azonnal szétmentek és egymás torkának estek, hogy kié a pénz 3

Azonban amikor néhány héttel később Charlotte szakított Michaellel, a lottónyereményt kiadó cég őt tekintette a jackpot egyedüli nyertesének. Michael elismeri, hogy Charlotte fizette ki és kaparta le a sorsjegyet. De azt állítja, hogy ő volt az, aki javasolta a lánynak a jegy megvásárlását, és megpróbálta átutalni neki az összeget a vásárlás fedezésére, miközben az üzletben voltak.

Azt mondja, hogy az exe, aki kisgyermekes anyuka kezdetben beleegyezett a nyeremény elosztásába, de később, amikor néhány hétre rá szakított vele, megváltoztatta álláspontját és azt állította, hogy ő a jackpot egyedüli nyertese. Egy magát megnevezni nem kívánó forrás a The Sunnak azt mondta: „1 millió font még soha nem hozott ekkora nyomorúságot a környezetében élők életébe”.

Michael aki biztonsági szakember, Spaldingból, azt mondta az újságnak, hogy a pénz fele őt illeti, és kész jogi lépéseket tenni.

„Sokkol ez az egész helyzet. Nyíltan bevallom, hogy Charlotte nélkül nem vettük volna meg azt a jegyet, de ő sem vette volna meg nélkülem. Tudom, hogy az ő bankszámlájáról fizettük ki, de erkölcsileg fele-fele arányban kellene osztozni.”

1 millió fontot nyert egy pár egy kaparós sorsjeggyel, amit együtt vettek, szinte azonnal szétmentek és egymás torkának estek, hogy kié a pénz 4

Charlotte azonban később visszautasította exe „aljas” vádaskodását, és egy másik forrás pedig azt mondta a The Sunnak, hogy a lány volt partnerének „nincs joga” a főnyeremény semekkora részéhez.

A pár három hónapig volt együtt a lottódráma kezdete előtt. A nagy kaszálás estéjén a páros úgy döntött, hogy betérnek a helyi Lidl-be, hogy palacsintát vásároljanak vacsorára. Michael azt állítja, hogy azt javasolta, hogy menjenek el a szomszédos Nisába, és vegyenek néhány 5 GBP-os kaparós sorsjegyet, de Charlotte elutasította az ötletet, mivel nem volt pénze kifizetni.

„Azt mondta, hogy nincs pénze kaparós sorsjegyekre, de én azt mondtam, hogy átutalom neki a pénzt” – mondta. „A boltban voltunk, és beléptem a Halifax alkalmazásba, mert nem volt nálam a bankkártyám. Elkezdtem az átutalást, és odatartottam, hogy megmutassam neki. Ez látható a CCTV felvételen is.”

„A jel gyenge volt, ezért nem ment át az utalás az üzletben, csak folyamatában volt. Ő megvette a két jegyet a kártyájával, és amikor hazaértünk, lekaparta.”

Megdöbbenésükre az egyik Dice Towers kaparós sorsjeggyel az 1 millió GBP-os főnyereményt nyerték meg. Michael azt mondta: „Nem hittük el. Sokkos állapotban voltunk. Tényleg durva volt. Körülbelül 40 perccel később megnyitottam az alkalmazásomat, és az utalás befejezése megtörtént és a telefon csilingelő hangot adott.”

Charlotte azonban később cáfolta az állításokat, és azt mondta a The Sunnak: „Én vettem a jegyet. Nem utalta át nekem rá a pénzt. Ez mind aljas rágalom, nem is akarok vele foglalkozni.”

Ezután a pár az estét azzal töltötte, hogy megünnepelte a nagy nyereményt, és lefényképezte a kaparós sorsjegyet, többek közt úgy is, hogy azt Michael tartotta a kezében. De miután kezdetben azt tervezték, hogy a pénzt egy közös számlára helyezik, és házat vesznek belőle, a dolgok elfajultak és néhány héttel később Michael telefonhívást kapott Charlotte egyik barátjától, aki közölte vele, hogy a lány szakít vele, és hogy hagyja el a házat.

Megtette – és magával vitte a kaparós sorsjegyet is. Michael azt mondta a Sunnak, hogy a dolgok kezdtek „gyanúsak lenni”, és úgy érezte, Charlotte „készült valamire”. Ezért úgy döntött, hogy elveszi a kaparós sorsjegyet, és az anyja házában marad. Amikor hazatért, Ms Cox rájött, hogy a sorsjegyet elvették, és felvette a kapcsolatot a Camelottal, hogy segítséget kérjen a helyzet megoldásához.

Némi közvetítést követően, amelynek során Camelot képviselői Lincolnshire-be utaztak, hogy külön interjút készítsenek a párossal a vita kapcsán, visszakapták a sorsjegyet. Michael később Charlotte-tal töltötte a karácsonyt, és úgy gondolta, hogy a probléma megoldódott.

Február 10-én azonban, levelet küldtek a srácnak, amelyben azt írták, hogy nem jogosult pénzre. Michael most kitart amellett az állítása mellett, hogy „készen áll a harcra” a pénzért. Charlotte azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ez az egész egy marhaság, és a lány egyik barátja azt mondta a The Sunnak, hogy: „Egy szavát sem szabad elhinni annak az embernek.” A jelenlegi szabályok értelmében csak a jegy hátoldalára írt névvel rendelkező személy veheti át a nyereményt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után