Megerőszakolt egy 15 éves kislányt egy menekült Nagy-Britanniában, akit deportálni akartak az országból, de megakadályozták 1

Egy menekült, aki az egyik tüntetés alkalmával „a migránsok nem bűnözők” feliratú táblát viselt, nemrégiben bűnösnek vallotta magát egy 15 éves lány megerőszakolásának vádjában.

Megerőszakolt egy 15 éves kislányt egy menekült Nagy-Britanniában, akit deportálni akartak az országból, de megakadályozták 3

A 40 éves, Kongói Köztársaságból származó Anicet Mayela először 2004-ben érkezett az Egyesült Királyságba, de már 2005-ben úgy volt, hogy kitoloncolják az országból. Azonban az Air France légiutas-kísérői nem hagyták felszállni a járatot, miután meghallották, hogy visszaküldik hazájába.

Mayela elmondta nekik, hogy a deportálást felügyelő tisztek eltörték a kezét, megbilincselték és összeragasztották a lábát – írja a The Sun. Egy korábbi kitoloncolási kísérlet is kudarcot vallott, miután a férfi azt állította, hogy megsérült a Colnbrook Bevándorlási Eltávolítási Központ egyik cellájában.

Egy hónappal a deportálásának blokkolása után Mayela tartózkodási engedélyt kapott, miután az ügyvédek azt mondták, hogy kitoloncolása alapvető emberi jogokat sért. A rendőrség pedig azt közölte, hogy kivizsgálják azokat a sérüléseket, amelyeket állítása szerint a kitoloncolása során szerzett.

Mayela később a Campsfield House előtt tüntetett, ahol még korábban, először tartották fogva, egy táblával a nyakában, amelyen a következő volt olvasható: „A migránsok nem bűnözők”. Akkoriban a BBC-nek azt nyilatkozta: “Azért vagyok itt, hogy támogassam a barátaimat… Voltam itt bent és Colnbrookban.”

Most azonban előzetes letartóztatásba helyezték, és várhatóan a jövő hónapban születik majd ítélet az ügye kapcsán.

Egy belügyminisztériumi forrás a The Sun-nak azt mondta, hogy a „tudatlan emberek” cselekedetei, amikor „hirtelen úgy döntenek, hogy beavatkoznak, mert ők jobban tudják, szörnyű következményekkel járhatnak mások számára”.

Marco Longhi, kormánypárti parlamenti képviselő, aki a belügyi bizottság tagja, azt mondta, hogy az ügy „komoly kérdéseket vet fel a jogi eljárással és Mayela jogával kapcsolatban, hogy ebben az országban maradhatott”.

Majd azt is hozzátette: „A választóim biztosan dühösek lesznek, amikor meghallják, hogy itt maradt, ráadásul olyan indokkal, ami egy elég gyenge ürügynek tűnik, és mindezek után elkövette ezt a szörnyű bűnt.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után