Drónokat és videohívásokat kezdenek el használni rendőrök helyett Nagy-Britanniában, hogy rövidebb idő alatt tudjanak reagálni az incidensekre 1

A különböző incidensekre való reagálás felgyorsítása érdekében drónokat küldhetnek ki a 999-es hívások helyszínére a rendőrök helyett – mondta Jeremy Hunt, amikor nemrégiben bejelentette a közszolgáltatások „hatékonyabbá tételét” célzó beruházást.

Drónokat és videohívásokat kezdenek el használni rendőrök helyett Nagy-Britanniában, hogy rövidebb idő alatt tudjanak reagálni az incidensekre 3

A bűncselekmények áldozatai pedig videohíváson keresztül is bejelenthetik majd azokat – tette hozzá a pénzügyminiszter, miközben a költségvetés bejelentés során bemutatott egy 230 millió fontos csomagot az új „idő- és pénztakarékos technológia” bevezetésére.

Hunt úr azt mondta a képviselőknek: „A rendőrök körülbelül heti nyolc órát pazarolnak el a felesleges adminisztrációra – nagyobb produktivitással és hatékonysággal 20 000 rendőrnek megfelelő mennyiségű időt szabadíthatunk fel egy év alatt.”

“Így 230 millió fontot fogunk költeni egy idő- és pénztakarékos technológia kifejlesztésére, amely felgyorsítja a rendőrség válaszidejét azáltal, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy videohíváson keresztül jelentsék be a bűncselekményeket, és adott esetben drónokat használunk majd az incidensekre adót válaszreakció első lépéseként.”

A pénzügyminiszter azt mondta, hogy az „erőszakcsökkentő egységek” és az ún. „hot spot policing” „körülbelül 136 000 késes bűncselekményt és más erőszakos bűncselekményt, valamint több mint 3000 kórházi betegfelvételt akadályozott meg”. Azt is elmondta a képviselőknek, hogy „minden bűncselekmény pénzbe kerül”, ezért 75 millió fontot különítenek el „ezeknek a stratégiáknak az Angliában és Walesben történő bevezetésére”.

Hunt úr azt is elmondta, hogy 170 millió fontot fordítanak „a peren kívüli megállapodások finanszírozására, a visszaeső bűnözés csökkentésére és a bírósági eljárások digitalizálására”, míg a következő négy évben 165 millió fontot fordítanak a gyermekotthonok kapacitásának növelésére.

A következő négy évben további 105 millió fontot pedig 15 új speciális ingyenes iskola építésére fordítanak majd. Emellett Hunt úr 3,4 milliárd fontot adományozott a kórházaknak a termelékenység növelésére a mesterséges intelligencia használatának kiterjesztésével és az elavult informatikai rendszerek fejlesztésével. A pénzügyminiszter azt mondta, hogy a lépés „tízszeresen meg fog térülni” az NHS hatékonyságának javítása szempontjából.

Emellett további 2,45 milliárd fontos csomagot jelentett be a napi egészségügyi kiadásokra, amely olyan területekre terjed ki, mint például a bérek.

„Az NHS kiállt mellettünk a járvány idején, és ezért ma közel 6 milliárd GBP kiegészítő támogatással a konzervatív kormány is kiáll az NHS mellett” – mondta.

A hírt üdvözölve az NHS England vezérigazgatója, Amanda Pritchard kijelentette, hogy a többletfinanszírozás „biztosítja, hogy megkapjuk azt a támogatást, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy folyamatos előrelépéseket tegyünk a betegek számára a kiemelt fontosságú területeken”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után