koronavírus oltás

Közzétették az első képeket a mélyhűtőkről, amelyekben az Egyesült Királyság koronavírus vakcinájának készletét tárolják. Az oltást a jövő héttől kezdik el beadni az ország számos különböző pontján.

koronavírus oltás

A Pfizer / BioNTech vakcina első készleteit speciális fagyasztókban tárolják Angliában, egy biztonságos helyen, ahonnan azokat hamarosan eljuttatják az NHS-hez. A Public Health England által közzétett képeken láthatóak a vakcinákat tartalmazó fagyasztók – az oltóanyagot mínusz 70–80 ° C között kell tárolni -, bár a csomagolás felbontásával járó folyamat miatt a vakcina fiolákról egyelőre még nem készítettek képet.

Megérkezett az oltás Nagy-Britanniába: így tárolják (az első hivatalos fotók) 2

Az oltóanyag adagokat Belgiumból a Pfizer küldte ki, és érkezésükkor egy „szállítás utáni minőségbiztosítási folyamaton” kell keresztül menniük, hogy ellenőrizzék az oltások minőségét és integritását, vagyis hogy a szállítás során nem lett-e semmi bajuk – közölte az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium (DHSC). A folyamatot, amely 12–24 órát is igénybe vehet, egy speciális orvosi logisztikai cég végzi.

Megérkezett az oltás Nagy-Britanniába: így tárolják (az első hivatalos fotók) 3

A következő napokban minden dobozt kézzel kell kinyitni és kicsomagolni, és a hőmérsékleti adatokat minden dobozból le kell tölteni – közölte a DHSC. Minden dobozban öt csomag van, amely egyenként 975 adagot tartalmaz, és csak a szükséges engedéllyel rendelkező helyek nyithatják fel az oltóanyagot tartalmazó csomagokat. Miután minden ellenőrzés befejeződött, az oltást megrendelésre rendelkezésre bocsátják az engedéllyel rendelkező NHS telephelyek számára. Angliában eddig körülbelül 50 ilyen helyszín található.

Megérkezett az oltás Nagy-Britanniába: így tárolják (az első hivatalos fotók) 4

A DHSC kihangsúlyozta, hogy a Pfizer-BioNTech vakcina szállítása egy igen bonyolult feladat, mivel nagyon hideg hőmérsékleten kell tárolni és óvatosan szabad csak mozgatni, ezért először kórházi központokba fogják őket elszállítani, és ott kezdik meg a lakosság beoltását.

Megérkezett az oltás Nagy-Britanniába: így tárolják (az első hivatalos fotók) 5

A vakcina kiolvasztása néhány órát vesz igénybe, és ezután további időre van szükség az oltás elkészítéséhez. A DHSC közlése szerint hamarosan több mint 1000 helyi oltási központot hoznak majd létre, amelyet háziorvosok csoportjai működtetnek majd, és ezt követően még többet hoznak majd létre, mire a többi oltás megérkezik. Az Egyesült Királyságba 800 000 adag vakcina érkezett az első szállítmánnyal, várhatóan még több érkezik a következő hetekben. Egy embernek a teljes beoltásához azonban két adagra van szükség, így az eddig leszállított mennyiség csak 400 ezer ember beoltására elegendő.

Az oltóanyag bevezetésének első szakasza hamarosan megkezdődik, amint sikeresen elszállították az első szállítmányt az 50 oltási központ mindegyikéhez. Az előkészületek már mindenhol folynak az oltás beadásának megkezdésére, ami az eddig napvilágot látott hírek szerint már kedden kezdetét veheti.         Forrás

Megosztás