Ilyen is csak Angliában lehet: A házaspár otthona 2. de a kert meg már 3. készültségi szint alá esik 1

Sírjunk ezen vagy inkább csak nevessünk? Körülbelül ez a kérdés merülhetett fel a házaspár fejében, amikor megtudták a hírt, na meg lehet, hogy az olvasók fele is hasonlóképpen érez…

Ilyen is csak Angliában lehet: A házaspár otthona 2. de a kert meg már 3. készültségi szint alá esik 3

A helyzet viszont az, hogy az a házaspár, akinek az otthona a 2. készültségi szintbe lett besorolva, a saját kertjében nem találkozhat a barátaival – mert az viszont már a 3. szint alá besorolt területen van. A rendkívül bizarr módon meghatározott határvonalaknak köszönhetően Sheila és Philip Herbert telke a yorkshire-i Otley városában ketté lett vágva, és a lakóingatlan a közepes, míg a kert területe a legszigorúbb intézkedések alá tartozik.

A furcsa anomália azért fordulhatott elő, mert a földjük alatt végigfutó szennyvízcsatorna a hivatalos határ a nyugat-yorkshire-i Leeds és az észak-yorkshire-i Harrogate Borough Council között, amelyek az új, a napokban bevezetett rendszer következtében különböző kategóriáiba tartoznak.

Ilyen is csak Angliában lehet: A házaspár otthona 2. de a kert meg már 3. készültségi szint alá esik 4

A 2. szint alá eső területeken az emberek a szabadban, többek között a saját kertjükben is, maximum hat fős csoportokban találkozhatnak. Sheila és Philip azonban ezt nem tudja megtenni, mert amint kiteszik a lábukat a házból, máris szigorodnak a rájuk vonatkozó szabályok. Mrs. Herbert, aki pedikűrösként dolgozott elmondta, hogy férjével, aki nyugdíjba vonulása előtt az igazságszolgáltatásban tevékenykedett “csak néztek egy nagyot” amikor szembesültek az igen extrém szituációval, de hozzátették, hogy nem kifejezetten zavarja őket ez a helyzet.

Ilyen is csak Angliában lehet: A házaspár otthona 2. de a kert meg már 3. készültségi szint alá esik 5

„Bevásárolni is a legközelebbi szupermarketbe szoktunk menni, amely szintén a 3. szint alá esik, de azok az üzletek is mind nyitva vannak, így remélhetőleg nem szegek meg semmilyen szabályt. Amúgy meg a lányom is a 3. készültségi szint alá eső területen él, de mi a támogató buborékjában vagyunk, így amíg őt láthatom, addig a többi dolog nem is érdekel. A szomszédom a council tax-ot Leedsnek fizeti, mi pedig Harrogate önkormányzatának. A szemetet is különböző cégek viszik el tőlük, mint tőlünk.” – mesélte Mrs. Herbert.

A határvonalak ilyen fura meghúzása csaknem fél évszázadra nyúlik vissza, amikor az akkor még létező utca a szennyvízelvezető csatorna fölött haladt el. Tehát nem a határ tolódott arrébb, csak a telkek felosztása változott, na meg eltűnt egy utca… Hát, ilyen is csak a briteknél fordulhat elő…          Forrás

Megosztás