Megérkezett a rossz idő – viharos erejű szelek tombolnak északon 1

Viharos erejű széllökések és hatalmas hullámok érik el a mai nap folyamán Nagy-Britannia észak-nyugati területeit. A Met Office Skócia északi területein, valamint Észak-Írországban veszélyes kondíciókra figyelmeztet. A tegnapi nap folyamán (kedden) az északon élők már megtapasztalhatták a saját bőrükön is az Atlanti óceán felől érkező vihar előszeleit.

_79625868_saltcoast2_getty

A szélviharral együtt havazást is jósolnak a meteorológusok. Skóciában és Észak-Angliában 5-20 cm hóval számolnak, az ország középső és déli részei azonban várhatóan szárazak és naposabbak maradnak a szélvihar ideje alatt.

_79604217_swell

A vonatokat és a kompokat már törölték az Atlanti óceán felől érkező vihar miatt. A szélerősség ugyanis bizonyos helyeken meghaladhatja a 130 km/h sebességet.

A Meteorológiai Intézet világossárga „tájékoztató” jelzést léptetett életbe az Egyesült Királyság nagy részén keddtől csütörtök reggelig.

Skóciában okkersárga „felkészülni” figyelmeztetés van érvényben, mivel bizonyos területeken pusztító szélviharokat és 12 m magas hullámokat jósolnak.

Az okkersárga figyelmeztetés az Északi és a Nyugati Felföldekre valamint Argyll területére terjed ki, továbbá az Északi és a Nyugati Szigetekre, ahol az iskolák és az óvodák is zárva esznek.

Nagyon magas hullámok várhatók, ezért a szigetlakók figyelmét külön felhívták a szigetek egyes részeit összekötő gyalogutak veszélyességére.

A parti őrség arra figyelmeztetett, hogy a tenger hajózhatósága a lehető legrosszabbra fordulhat.

Szökőárriasztást is kiadtak a Nyugati Szigeteknél, valamint Corpach, Caol, Fort William és Glen Lyon területén.

Richard Brown a Skót Környezetvédelmi Ügynökségtől elmondta, hogy a szökőárnak leginkább Caithness, Sutherland, a Nyugati Szigetek, Orkney és Shetland partjai vannak kitéve. Ugyancsak érintett lehet Argyll, Bute, Firth, a Clyde torkolata, Dumfries és Galloway- tette hozzá.

_79625866_umbrellasedin_pa

A meteorológusok szerint a szélerősség a legtöbb helyen meghaladja a 80-110 km/h sebességet, és ez a fajta időjárás csütörtökre a szigetország belső területeit is eléri.

A kételkedőknek itt a referencia a BBC-től:

BBC Weather

BBC Travel News

BBC Local News

BBC severe weather Twitter list 

Weather Outlook

Forrás: Telegraph, BBC News

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után