Megépülhet Londonban a Temze fölött átívelő kerthíd 1

Zöld utat kapott a Temzére tervezett kerthíd tervezete, miután a westminsteri városi tanács jóváhagyta azt. A fotókon a 3D-s látványtervek láthatóak.

Garden-Bridge-view-D_CREDIT_Arup

A terveket Thomas Heatherwick építészmérnök és Joanna Lumley színésznő együttműködésének köszönhetjük. Már csak London polgármesterének pecsétjére van szükség, hogy az építés megkezdődhessen. Ha ez megtörténik, a munkálatok várhatóan 2015 második felében fognak megkezdődni.

A tanács a döntéshozatal során számításba vette a 270 munkahely létrejöttét, a gazdasági szempontokat, és az átjárás megkönnyítésének tényét a gyalogosok és a rokkantak számára egyaránt.

Computer generated image of new garden bridge to link Temple wit

A projekt 175 millió fontba kerül, amit az államkincstáron kívül 30 millió fonttal a TfL is támogat, és a fennmaradó 110 millió fontot pedig privát cégek fektetik be a híd megépítésébe.

Robert Davis, a Westminster City Council helyettes vezetője azt nyilatkozta, hogy ez egy teljesen egyedi építmény, amit az egész világon felismer, és Londonnal társít majd.

garden

A híd egy olyan látványosság lesz, ahova a gyönyörű kilátás mellett azért is mennek majd az emberek, hogy találkozzanak egymással, és időt töltsenek el kellemes környezetben. Mindemellett a híd a Temze északi és déli oldalán lévő kulturális látványosságokat összekötő kapocs is lesz egyben.

thomas-heatherwick-garden-bridge-over-thames-designboom-02

Forrás: metro.co.uk

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után