Egy Erdélyben felnőtt magyar nőt késelt halálra egy csadorba öltözött nő Abu Dzabi egyik bevásárlóközpontjának mosdójában. A 47 éves gyógypedagógust vérbe fagyva találták meg, életét már nem tudták megmenteni.

 ibolya-ryan-top-image

A Telegraph jelentése szerint Ibolya Ryan Magyarországon született, Erdélyben nevelkedett, majd később Amerikába költözött, és ott dolgozott, majd ott is házasodott meg. A Denveri tanárnő, válása után 11 éves ikreivel Abu Dzabiba költözött, mert korábbi elmondásai szerint kíváncsi volt az ottani életre és az arab világ kultúrájára.

A biztonsági kamera felvételein jól látható, ahogyan a csadorba öltözött nő besétál az épületbe, majd az egyik emeleti mosdóba és a gyilkosság után, halálos nyugalommal hagyja el a tett színhelyét. A biztonságiakat könnyedén kijátszotta, kihasználva a pánikolva rohangáló emberek által keltett zavart.

https://www.youtube.com/watch?v=NYTTViX0qVs

A vizsgálat kimutatta, hogy az áldozat és az elkövető dulakodtak és a támadó hatszor szúrta meg Ibolyát egy konyhakéssel, mielőtt elmenekült.

A Daily Mail által leközölt hírek szerint az ott élő amerikai tanárok több halálos fenyegetést is kaptak már, amit a kinti nagykövetség jelzett is a hatóságoknak. Bizonyítékok hiányában azonban semmit nem lehet tenni az ügy érdekében.

Forrás: The Telegraph, Magyar hírlap

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]