késelés Angliában

A késsel elkövetett bűncselekmények száma a szigetország területén több, mint 10 éve nem volt ilyen magasan, amihez az is hozzájárul, hogy az utcákon egyre több ember hord magánál szúró-, vágóeszközöket, derült ki a statisztikai hivatal legfrissebb adataiból.

Az Igazságügy minisztérium közzétette, hogy durván 22,300 késes bűncselekmény történt Nagy-Britanniában a 2018 és 2019 szeptembere között eltelt egy év során. Ez egyben azt is jelenti, hogy 3%-kal nőtt a támadások száma a megelőző évhez viszonyítva. Az elemzők szerint ez szoros összefüggésben áll azzal, hogy meglehetősen nőtt azoknak a száma, akik az utcán hordanak kést vagy más éles, hegyes eszközt maguknál.

késelés Angliában

Ami még ijesztőbb, és valószínűleg sokak számára megdöbbentő adat, hogy durván az esetek 20%-ában az elkövető gyerek volt, vagyis nagyjából 4,500 alkalommal (egy év alatt) 10 és 17 év közötti korú személy követett el késes bűncselekményt.

Az ilyen jellegű támadások száma utoljára 2009-ben volt ennél magasabb, abban az évben ugyanis 26,364 ilyen vagy ehhez hasonló esetet regisztráltak. Boris Johnson, brit miniszterelnök pont a keddi beszédében beszélt arról, hogy a kormánynak el kell kezdenie sokkal komolyabb intézkedéseket tennie ez ellen.

„Gyakran nincs semmiféle képzettségük, se példaképeik, vagy elképzelésük arról, mit szeretnének kezdeni az életükkel, így kiszolgáltatottá válnak a bűnöző bandák számára, akik arra kényszerítik őket, hogy drogokat szállítsanak és kést hordjanak maguknál, hogy meg tudják védeni magukat ha baj van. Még azelőtt kell eljutnunk ezekhez a fiatalokhoz, mielőtt mások életét veszélybe sodorják, a magukét pedig tönkreteszik.” – Nyilatkozta Nagy-Britannia legnagyobb, gyermekeket támogató jótékonysági alapítványának vezetője a kiskorú bűnözésről.

„A kormány nagyon eltökélt, hogy megálljt parancsoljon a késes bűnözésnek. Hamarosan 20 ezer új rendőr áll majd szolgálatba Nagy-Britannia területén, és a jogszabály változtatásoknak köszönhetően szigorodni fognak a késsel elkövetett bűncselekmények után kiszabható büntetések is.”

„Ezeknek az adatoknak egyben komoly figyelmeztetésként is szolgálnak mindazoknak, akik kést hordanak maguknál az utcán – a bűncselekményt elkövetők jóval valószínűbb, hogy börtönbe kerülnek és mostantól hosszabb időre is, mint az elmúlt évtized során bármikor.” – nyilatkozta az igazságügy miniszter a legutóbbi beszédében.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után