koronavírus ons

A koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Királyságban valójában már több, mint 44 000, ugyanis az idősgondozókban, és más hasonló intézményekben 10 000-nél is több ember vesztette életét országszerte a járvány kitörése óta – mutattak rá a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) legfrissebb adatai.

koronavírus ons

A heti ONS frissítés közel 10 000 extra Covid-19 halálesetet adott hozzá az Egészségügyi Minisztérium hivatalos számadatához, amely tegnap még „csak” 34 796 volt. Mindeközben az egészségügy vezető alakjai a parlamentben fognak beszámolni arról, hogy az ország és az egészségügyi alkalmazottak hogyan kezelik a járvány miatt kialakult helyzetet. A frissen közzétett adatok többek közt arra is rámutattak, hogy a koronavírus az idősgondozók csaknem 40%-ában felütötte a fejét Anglia területén.

A miniszterek egyre növekvő kritikával szembesülnek azzal kapcsolatban, hogy eleget tettek-e a gondozási otthonok védelmének érdekében. Többek közt azzal is vádolják őket, hogy lehetővé tették a koronavírus terjedését a betegek kórházakból beteggondozókba való szállításával. De emellett komoly kritika éri őket a védőruházatok hiánya, az elvégzett tesztek száma illetve amiatt is, hogy sok egészségügyi alkalmazott párhuzamosan dolgozott sok beteggondozóban egyszerre, ezzel is növelve a vírus terjedésének kockázatát. Az idősek és betegek ápolására szolgáló intézmények közül több, mint 6000 jelezte az országban, hogy a koronavírus járvány náluk is felütötte a fejét. A Care Quality Commission értesülése szerint csak Anglia területén április 10 és május 15 között 9762 a járványhoz kapcsolható halálesetet rögzítettek ezeken a helyeken.

Ezzel párhuzamosan a munkanélkülivé vált lakosok által kérvényezett támogatások száma 850 000-rel ugrott meg alig egy hónap leforgása alatt. Ráadásul ezek a ma közzétett friss adatok, még a március és április hónapokról szóló statisztikák. Azoknak a száma ugyanis, akik Jobseeker’s Allowance vagy Universal Credit nevű támogatásra jelentkeztek és „aktívan munkát keresnek”, bő egy hónap alatt 69%-kal nőtt, 1.24 millió főről, több, mint 2 millióra. A brit fővároson belül ugyanez a növekedés 63.2% volt.

A hivatalos munkanélküliségi ráta változása az elmúlt 2-3 hónapra vonatkozóan még nem lett közzé téve, ez az adat ugyanis egy kicsit mindig elmaradásban van a támogatásokra jelentkezőkéhez képest. Januártól márciusig a 2020-as év első negyedévében mindössze durván 50 ezer fővel nőtt csak 1.35 millióra, ami a dolgozó korosztálynak mindössze 3.9%-a. Természetesen ez a számadat is várhatóan drasztikus mértékben fog változni a koronavírus következtében, amit a támogatást kérvényezők számának ugrásszerű növekedése is jól mutat.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után