Megbeszélést tartott négyszemközt a két fő esélyes jelölt, hogy megpróbálják egymás közt lemeccselni, ki legyen Nagy-Britannia következő miniszterelnöke 1

Rishi Sunak és Boris Johnson a hírek szerint négyszemközt ültek tárgyalóasztalhoz tegnap késő este, hogy megpróbálják egymás közt eldönteni ki legyen a miniszterelnök, miközben egyre erősödtek a találgatások, hogy a párosnak vajon sikerül-e megállapodnia és közösen kiötleni valamiféle megoldást.

Megbeszélést tartott négyszemközt a két fő esélyes jelölt, hogy megpróbálják egymás közt lemeccselni, ki legyen Nagy-Britannia következő miniszterelnöke 3

A két férfi drámai összetűzésbe került Johnson miniszterelnöksége alatt, és a volt miniszterelnök egészen addig képes volt elmenni, hogy részben volt pénzügyminiszterét okolta a bukásáért. Johnson most állítólag hátrányban van Sunak mögött a miniszterelnöki posztért folyó versenyben – Liz Truss váratlan lemondását követően, ami a hét elején történt.

De természetesen még mindig nyerhet, ha a verseny kimenetelét a Tory párttagok dönthetik el, akik között Boris Johnson továbbra is rendkívül népszerű. A jelentések szerint a tárgyalás a felek közt nagyjából három órán át tartott, de a pontos részletekről, hogy mik hangzottak el a titkos találkozón nem sokat árultak el de annyit lehet tudni, hogy kétszer is elhalasztották – és mindkét fél a másikat okolta a csúszás miatt.

A The Times politikai szerkesztője, Steven Swinford arról számolt be, hogy nem sikerült konszenzusra jutnia Mr. Johnsonnak és Mr. Sunaknak, így várhatóan a nyílt megmérettetés eredménye dönt majd arról, ki lesz az új „vezér”.

Az értesülések szerint mindkettejüknek megvan mostanra 100 képviselő támogatása, ami ahhoz kell, hogy a vezetői versenyen részt vehessenek.

Johnson korábban Theresa May idején külügyminiszter volt, míg Sunak korábban pénzügyminiszter volt, de nem töltött be semmilyen más nagy állami tisztséget. Mindazonáltal úgy hírlik, hogy mindketten a miniszterelnöki posztra pályáznak, így jó esély van rá, hogy egyikük sem hajlandó beadni a derekát és visszalépni a másikuk javára.

Penny Mordaunt kabinetminiszter messze lemaradt támogatottság tekintetében a két éllovas mögött. Eddig úgy tudni 25-en biztosították arról, hogy őt fogják támogatni. 357 tory képviselő van – ami azt jelenti, hogy ha legalább 258 személy összesen leteszi a voksát Johnson és Sunak mellett, akkor Mordaunt nem jut tovább a vezetői verseny hajrájába.

A „párt és az ország egyesítésére” vonatkozó tervét az Expressben ismertetve arra figyelmeztetett, hogy a toryk „hagyták, hogy a belső viták elvonják a figyelmüket a valós célról”. Megfogadta, hogy olyan kormányt épít fel, amely „merít a legjobb tehetségeinkből”, amennyiben megnyeri a versenyt.

Sunak és Mordaunt a második, illetve a harmadik helyen végzett az előző vezetői versenyben, amelyet Truss nyert meg a múlt hónapban. Johnson nagyon megosztja a konzervatív képviselőket, még egykori szövetségesei között is sokan vannak, akik elfordultak tőle. Volt miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere, Dominic Raab azt mondta, „nem mehetünk hátrafelé”, és Sunak mellett tette le a voksát.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az ex-miniszterelnök ellen vizsgálat folyik a partygate botrány kapcsán, ami miatt a következő hetekben adott esetben akár kénytelen lehet lemondani az alsóházi tagságról is. Eközben Johnson ugyanakkor eddig hat kabinetminiszter támogatását már elnyerte: Ben Wallace, Jacob Rees-Mogg, Simon Clarke, Chris Heaton-Harris, Alok Sharma és Anne-Marie Trevelyan.

A tory képviselők hétfőn szavaznak majd. A jelölteknek hétfőn 14 óráig kell biztosítaniuk a 100 szavazatot, legfeljebb három jelöltre korlátozva a versenyben résztvevők számát, az eredmény és ezzel együtt az új miniszterelnök kiléte pedig pénteken derül majd ki.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után