Hatalmas fordulat: Boris Johnson kiszállt a miniszterelnökségért folyó versenyből – itt a hivatalos nyilatkozata 1

Boris Johnson hivatalosan is bejelentette, hogy kizárt, hogy induljon a Konzervatív Párt vezetéséért és ezzel a miniszterelnöki posztért folyó versenyben. Lis Truss csütörtöki lemondását követően olyan pletykák terjedtek el, hogy az exminiszterelnök a visszatérést fontolgatja.

Hatalmas fordulat: Boris Johnson kiszállt a miniszterelnökségért folyó versenyből – itt a hivatalos nyilatkozata 3

Bár nem is jelentette be hivatalosan a miniszterelnöki posztért való indulását, arról is röppentek fel hírek, hogy titokban valamiféle megállapodás született közte és Penny Mordaunt között. Johnson azonban végül tegnap este bejelentette, hogy nem pályázik a miniszterelnöki poszt visszaszerzésére, annak ellenére, hogy azt állította, hogy összegyűlt az ehhez szükséges 100 szavazat a képviselőtársaktól.

Johnson úr azt mondta, arra a következtetésre jutott, hogy „ez egyszerűen nem lenne helyes”, mivel „nem lehet úgy hatékonyan kormányozni, ha nincs egységes párt a parlamentben a hátad mögött”. Ez azt jelenti, hogy így Rishi Sunak most az egyértelmű esélyes a miniszterelnöki posztra, miután már mintegy 150 képviselő nyilatkozott úgy, hogy támogatja a volt pénzügyminisztert.

Johnson úr nyilatkozatát teljes terjedelmében itt olvashatja el mindenki:

„Az elmúlt napokban lenyűgözött, hogy milyen sok ember javasolta, hogy ismét megmérettessem magam a Konzervatív Párt vezetéséért vívott csatában, mind a nyilvánosság, mind a parlamenti barátok és kollégák körében. Vonzott a dolog, mert kevesebb, mint három éve hatalmas választási győzelemre vezettem pártunkat – és úgy gondolom, hogy ezért egyedülálló helyzetben vagyok ahhoz, hogy elkerülhessem az általános választásokat.”

„Egy általános választás katasztrofális lenne és még jobban elvonná a figyelmet, amikor a kormánynak a családokra országszerte nehezedő gazdasági nyomásra kell összpontosítania. Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyok ahhoz, hogy 2024-ben győzelmet arassak a párt számára – és ma este megerősíthetem, hogy átléptem a nagyon magas, 100 fős jelölési küszöböt, és holnap akár be is jelenthetném hogy indulok a versenyen.”

„Nagyon jó esély van arra, hogy sikeres lehetnék a választáson a Konzervatív Párt tagjaival – és pénteken akár vissza is térhetnék a Downing Streetre. De az elmúlt napok során szomorúan arra a következtetésre jutottam, hogy ez egyszerűen nem lenne helyes. Nem lehet hatékonyan kormányozni, ha nincs egységes párt a parlamentben a hátad mögött.”

„És bár Rishi-t (Sunak) és Penny-t (Mordaunt) is megkerestem – mert reméltem, hogy a nemzeti érdekek érdekében össze tudunk fogni –, sajnos nem tudtunk olyan megoldást kidolgozni amely mindenkinek megfelel. Ezért attól tartok, hogy a legjobb dolog az amit tehetek, hogy nem engedem tovább a jelölésemet, és inkább támogatom azt, aki győzedelmeskedik a versenyben. Azt hiszem, sok mindent tudok kínálni, de attól tartok, hogy ez egyszerűen nem a megfelelő pillanat erre.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után