Meg fognak ugrani a jegyárak a Ryanair-nél – a légitársaság vezérének „figyelmeztetése” 1

Európa egyik legnagyobb légitársaságának főnöke szerint idén számíthatunk rá, hogy akár 15 százalékkal is emelkedni fog a nyári járatok ára, ami további nyomást gyakorol a magas inflációval már így is küszködő családokra.

Meg fognak ugrani a jegyárak a Ryanair-nél – a légitársaság vezérének „figyelmeztetése” 3

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary elmondta, hogy a repülőjegyek ára idén is meg fog ugrani, mivel a légitársaságok kevesebb ülőhelyet kínálnak a járvány előtti szinthez képest. O’Leary a Telegraphnak így nyilatkozott:

„Tavaly az átlagos viteldíjak 20%-kal emelkedtek. Idén ismét alacsony, két számjegyű áremelkedés várható, mert nincs kapacitás. Úgy gondolom, hogy ebben az évben várhatóan [a nyári időszakban] ismét 10-15%-kal emelkednek majd a repülőjegy árak átlagosan.”

Egy ilyen mértékű emelés körülbelül 100 fonttal növelheti egy négytagú család repülési költségeit. A légitársaságok viteldíjai szorosan kötődnek a kereslethez, az árak automatikusan emelkednek, ahogy a járatok fokozatosan megtelnek. Az olyan szolgáltatók, mint az olasz ITA és a portugál TAP, még mindig a Covid előtti kapacitás 50 százalékán működnek.

„Idén Európában nincs kapacitásnövekedés, és hatalmas a kereslet élénkülése. Ezért az árak emelkedése erős marad.” – tette hozzá a Ryanair vezére.

A Cheapflights.co.uk adatai szerint a Ryanairrel egy oda-vissza út költsége Malagába átlagosan 162 GBP. A viteldíjak idei 15 százalékos emelkedése azt jelentené, hogy egy négytagú családnak, akik teljes árú viteldíjat fizetnek, közel 100 fonttal kell többet fizetniük ezen a nyáron. A Ryanair januárban jelentette be, hogy a foglalások száma rekordszinten van, mivel a nyaralók a megugró infláció közepette igyekeztek minél hamarabb a lehető legjobb áron helyet foglalni.

A Ryanair több utast tervez szállítani idén nyáron, mint a járvány előtt. A felkínált helyek száma 30%-kal több lesz, mint 2019-ben, mondta O’Leary. A légitársaság vezetője szkeptikus volt annak kapcsán, hogy az infláció szerdai váratlan emelkedése visszafogja-e majd a keresletet, és szerinte a nyaralókat nem riasztják el az emelkedő árak.

„Nézze meg az emberek költési szokásait: próbáljon meg egy szállodai szobát vagy étterembe asztalt foglalni. Az emberek igenis költenek. Ez a szegénység, az infláció és az, hogy [az embereknek nincs elég jövedelme], nos nem látok bizonyítékot arra, hogy az emberek egyáltalán ne költenének. És ez nem korlátozódik az Egyesült Királyságra, hanem egész Európában így van.” – mondta O’Leary.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után