A nemi erőszak a kenti rendőrség szerint a „nem vészhelyzet” kategóriába tartozik 1

A nemi erőszakot és a szexuális zaklatást a „nem vészhelyzet” kategóriájú bűncselekmények közé sorolták Kentben, amelyeket szerintük csak egyszerűen elég, ha online bejelentünk egy formanyomtatvány kitöltésével.

A nemi erőszak a kenti rendőrség szerint a „nem vészhelyzet” kategóriába tartozik 3

A maidstone-i rendőrőrs bejárati ajtajának ablakára kihelyezett A4-es nyomtatvány arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a „nem sürgősnek minősülő eseteket” online, egy űrlapon keresztül jelentsék be inkább, ha lehet.

Az olyan bűncselekmények, mint a nemi erőszak és a szexuális zaklatás, a közúti közlekedési szabálysértésekkel és az antiszociális viselkedéssel egy kategóriában szerepeltek. A kenti rendőrségnek most hatalmas kommentáradat zúdult a nyakába a Twitteren, miután a szóban forgó nyomtatványról valaki készített egy fotót és azt azonnal ki is rakta a közösségi oldalára, ahonnan mondani sem kell, hogy pillanatok alatt az egész országban híre ment.

“Ez az, amit a rendőrség gondol a szexuális zaklatásról és a nemi erőszakról” – mondta Michael Doherty, Uxbridge és Dél-Ruislip korábbi parlamenti képviselő jelöltje.

Sokan mások „gusztustalannak” minősítették a plakátot, hozzátéve, hogy ez „újabb bizonyíték arra, hogy a rendőrség ebben az országban nem alkalmas a feladatának ellátására”.

A nemi erőszak a kenti rendőrség szerint a „nem vészhelyzet” kategóriába tartozik 4

Azt nem tudni, mennyi ideig volt kint az ablakban ez a nyomtatvány, mielőtt kikerült a közösségi médiába. De az biztos, hogy ez most pont olyankor történt, amikor az országban a rendőrség iránti bizalom történelmi mélyponton van.

Ez az újabb eset csak olaj a tűzre a Sarah Everard elrablása, megerőszakolása és meggyilkolása nyomán végzett felülvizsgálat eredményei után. Az elmarasztaló jelentés a Fővárosi Rendőrséget „intézményi szinten rasszistának, nőgyűlölőnek és homofóbnak” nevezte.

A kenti rendőrség szóvivője a kialakult helyzetre reagálva elmondta, hogy azóta eltávolították, és egy másikkal helyettesítették a szóban forgó nyomtatványt, amely pontosabban fogalmazza meg az instrukciókat.

„A szóban forgó plakátot a helyi rendőrség egyik tagja helyezte ki a Maidstone-i rendőrőrs bejáratánál. Azóta azt eltávolították, és egy másik poszterrel helyettesítették, amely tisztázza az útmutatásainkat, hogy hogyan jelentsük be a bűncselekményeket.” – mondta a rendőrség szóvivője. Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után