Egyre gyorsabban terjed az indiai variáns Angliában: több mint 29 ezer új fertőzött 1

Az Egyesült Királyságban 7393 új koronavírusos esetet jegyeztek fel a csütörtöki nap folyamán, és további hét halálesetet regisztráltak.

Egyre gyorsabban terjed az indiai variáns Angliában: több mint 29 ezer új fertőzött 3

Matt Hancock, egészségügyi miniszter emellett azt is elárulta, hogy a vírus rendkívül fertőző indiai variánsa az összes új esetnek mostanra a 91 százalékát teszi ki Nagy-Britanniában. Szerdán 7540 új fertözöttet regisztráltak az országban, ami a legmagasabb február 26-a óta. Az esetek számának ilyen mértékű emelkedése miatt pedig egyre többen aggódnak, hogy a kormány nem fogja feloldani a még érvényben levő korlátozásokat június 21-én.

Neil Ferguson professzor szerint, akinek az elemzése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Királyság 2020 márciusában bevezette a korlátozásokat, az új variáns 60% -kal is fertőzőbb lehet, mint az Alpha-variáns, amely a téli hónapok során söpört végig az Egyesült Királyságon.

Az Egészségügyi Világszervezet európai igazgatója eközben arra figyelmeztetett, hogy a Delta-változat, amit először Indiában azonosítottak, nagyon gyorsan elterjedhet a régióban, pont akkor, amikor egy csomó ország épp a korlátozások feloldására készül.

Dr. Hans Kluge azt nyilatkozta a téma kapcsán, hogy bizonyos oltásokkal szemben ellenállóbb az új vírustörzs, így sok veszélyeztetett ember védtelen maradhat ellene.

“Az elmúlt nyár folyamán az esetek száma fokozatosan nőtt a fiatalabb korosztályoknál is, majd átterjedt az idősebbekre, ennek volt köszönhető a gyors terjedése… Ne kövessük el ugyanazt a hibát mégegyszer!” – nyilatkozta Dr. Kluge.

Ugyanakkor az új adatok azt mutatják, hogy Angliában az 50 év felettiek körében hét emberből hat már teljesen be van oltva. A becslések szerint tehát az ebben a korcsoportban lévők 85,8% -a már mind a két adag oltást megkapta június elejére. A kormány terve az, hogy június 21-re minden 50. évét betöltött személy teljesen be legyen oltva a szigetországban.

A statisztikai adatokból az is kiderült, hogy azok közül, akik az indiai variánssal fertőződtek meg, 75% még egyáltalán nem kapott oltást. Az ezzel a változattal megfertőződött emberek száma 240%-kal emelkedett az elmúlt egy hét folyamán. A Public Health England ma közölte, hogy az elmúlt egy hét alatt az esetek száma 12 431-ről 42 323-ra nőtt, ami 29 892 új fertőzöttet jelent. A halálozási arány azonban jelenleg csak 0,1 százalék, ami jóval alacsonyabb, mint a Kent-i variáns esetében.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után