Mától lépnek érvénybe az új Covid utazási szabályok / szigorítások Angliában: az egészségügyminiszter tegnapi beszéde 1

A koronavírus Omicron variánsának a terjedésének a lassítása okán tervezett legújabb intézkedések / szigorítások mától, azaz a keddi naptól lépnek érvénybe Angliában.

Mától lépnek érvénybe az új Covid utazási szabályok / szigorítások Angliában: az egészségügyminiszter tegnapi beszéde 3

Minden utazni vágyónak mostantól indulás előtt is el kell végeznie egy Covid-19 gyorstesztet is. Mindeközben olyan hírek is felröppentek, hogy az új vírustörzsnél rövidebb lehet a megfertőződés, és a fertőzővé válás közti intervallum, vagyis, hamarabb tudunk másokat is megfertőzni, miután elkaptuk. A brit egészségügyi miniszter azt is hozzátette, hogy az új variáns már az országon belül is terjed, és nem csak olyan fertőzöttek vannak, akik külföldről hozták be az omicron variánst.

Aki tehát mostantól a vörös listán NEM szereplő országokból utazik az Egyesült Királyságba (vagy csak hazatér egy kirándulásról, hazalátogatásról), az indulás előtt legfeljebb 48 órával kell, hogy csináljon egy tesztet függetlenül oltottsági állapotától. Ez a teszt lehet természetesen PCR teszt is viszont annak lassabban van meg az eredménye és drágább. (A vörös listás országokból érkezőknek pedig hotel karanténba kell menniük több ezer fontos önköltségen.)

Azt se felejtse el senki, hogy amennyiben az indulás előtti teszted pozitív lesz, úgy nem tudsz utazni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ilyen eseteket a légitársaságok, és egyéb cégek, utazási irodák viszonylag rugalmasan kezelik, és rendszerint át lehet tetetni a jegyet másik járatra.

Skócia és Wales is bejelentette, hogy az Angliában bevezetésre kerülőkhöz hasonló intézkedéseket hajtanak végre.

Az új követelményt, szigorításokat azonban haraggal és megdöbbenéssel fogadták az utazási szektor cégei, és nem véletlenül.

Hétfőn Sajid Javid, az egészségügyi miniszter a következőket mondta: „Az Omicron variáns továbbra is gyorsan terjed itt és szerte a világon. A legfrissebb adatok szerint Angliában 261, Skóciában 71, Walesben pedig négy az új variánssal fertőzött eset van, így az Egyesült Királyságban 336-ra nőtt a megerősített esetek száma. Ebbe beletartoznak már olyan esetek is, amelyek nem kapcsolódnak a nemzetközi utazásokhoz. Tehát az a helyzet, hogy Angliának már több régiójában is elkezdték egymást is megfertőzni az emberek az új vírustörzzsel.”

Azt mondta, hogy a kormány egyelőre nem tudja „biztosan megmondani”, hogy az Omicron variáns ki tudja-e kerülni az oltást, vagy hogy milyen súlyos lefolyású betegséget okoz.

„Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének legújabb elemzése azt sugallja, hogy a megfertőződés és a fertőzővé válás közötti időszak rövidebb lehet az Omicron variánsnál, mint a Delta variánsnál, de még nincs teljes képünk arról, hogy az Omicron okoz-e súlyosabb lefolyású betegséget, vagy hogy miként reagál az oltásokra.”

„Egyelőre nem tudjuk, hogy az ország, a gazdaság helyreállításának mennyire fog gátat szabni az új vírustörzs, de nem szeretnénk a dolgokat a véletlenre bízni. Stratégiánk az, hogy időt nyerjünk magunknak és megerősítsük védekezőképességünket, miközben vezető tudósaink értékelik ezt az új változatot, és azt, hogy mit jelent ez a Covid-19 elleni küzdelemben számunkra.” – magyarázta legutóbbi nyilatkozatában Mr. Javid.

Mától lépnek érvénybe az új Covid utazási szabályok / szigorítások Angliában: az egészségügyminiszter tegnapi beszéde 4

Az eddig regisztrált Omicron variánssal fertőzött esetek közül viszont úgy tudni, hogy még senki sem került kórházba. A brit kormány tájékoztatása szerint hétfő reggel 9 óráig újabb 51 459 hivatalosan is igazolt Covid-19 eset volt az Egyesült Királyságban. Az Országos Statisztikai Hivatal által közzétett adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban mostanra több, mint 170 000 olyan halálesetet regisztráltak, ahol a halotti anyakönyvi kivonatban szerepel a Covid-19.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után