Kiderült, hogy az omicron variánssal fertőzöttek több, mint fele Angliában olyan személy, aki be van oltva 1

Kiderült, hogy Angliában az omicron Covid variánssal fertőzöttek több, mint fele olyan személy, akik már be voltak oltva, sőt közülük a legtöbben már mind a két oltásukat is megkapták.

Kiderült, hogy az omicron variánssal fertőzöttek több, mint fele Angliában olyan személy, aki be van oltva 3

A brit egészségügy nem olyan régen hivatalosan is megerősítette, hogy a november 30-ig megerősített 22, az új variánssal megfertőzött személyből 12 eset olyan személyhez köthető, akik több mint 14 nappal a legutóbbi oltásuk beadása után tudták meg, hogy fertőzöttek. Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) azt is elárulta, hogy ebből a 12 esetből kettőt olyan embereknél észleltek, akik több mint 28 nappal ezelőtt kapták meg az első adagot a vakcinából.

Hatan közülük egyáltalán nem voltak beoltva, két esetben pedig nem állt rendelkezésre oltási információ. Egyik esetről sem tudni olyat, hogy azóta kórházba került vagy meghalt volna.

Az adatok nem tükrözik azt, hogy a vakcina mennyire véd az omikron variáns által okozott fertőzés ellen, de azt például tudni lehet, hogy a delta-variánshoz kapcsolódó esetek többsége az utóbbi időben teljesen beoltott embereknél fordult elő.

Az Egyesült Királyság 12 év feletti lakosságának több mint 80 százaléka már legalább két oltáson túl van. Az UKHSA a napokban kezdte el közzétenni az új omicron variánsos esetek napi, illetve heti számát.

Az Omicron-változattal fertőzött személyek száma az Egyesült Királyságban tovább emelkedett, az elmúlt 24 órában ugyanis újabb 26 esetet jelentettek. Az Egészségügyi Biztonsági Ügynökség (HSA) szerint az új esetek közül 25 Angliában, egy pedig Skóciában került regisztrálásra. Ezzel az Egyesült Királyságban az új variánssal fertőzöttek száma 160-ra nőtt, miután előző nap 75 új esetet észleltek.

Az amerikai kormány által összeállított adatok szerint mostanra már több, mint 30 országban bukkant fel az omikron variáns. A tudósok azt mondták, hogy az omikron, amelyet először Dél-Afrikában észleltek, az a Covid-változat, amely az eddigiek közül a legtöbb mutációt – 32-t – tartalmazza.

Az UKHSA új kockázatértékelést adott ki a változatról. A szakértők jelentős része meglehetősen aggasztónak találja, hogy a variáns a mutációk nagy száma miatt képes lehet megkerülni az oltást és a természetes immunitást.

A szervezet azt is közölte, hogy a változat „gyorsan és sikeresen terjed”, és „biológiailag alátámasztható”, hogy fertőzőbb, mint a delta variáns. Az UKHSA hozzátette emellett, hogy a PCR-tesztek segítségével meg lehet különböztetni az omikron variánst más változatoktól.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után