Mától ismét enyhülnek a korlátozások Nagy-Britanniában: mi változik? 1

Boris Johnson miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy „viselkedjenek felelősségteljesen” most, hogy a kocsmák kerthelyiségei és az éttermek kinti részei végre megnyílnak az angliai koronavírus korlátozások enyhítésének következő szakaszában.

Mától ismét enyhülnek a korlátozások Nagy-Britanniában: mi változik? 3

Az összes üzlet, a fodrászok, a körmösök és egyéb szalonok, az edzőtermek, az uszodák, a könyvtárak és az állatkertek és a vidámparkok szintén újra megnyithatják a kapuikat a hétfői naptól. Számtalan üzlet, és szalon országszerte még a napfelkeltét sem várta meg, hanem már éjféltől kinyitották és fogadták a vásárlókat, és a türelmetlen pácienseket. A korlátozások mai enyhítése a miniszterelnök szerint is egy hatalmas lépés előre „a szabadsághoz vezető úton”.

„Biztos vagyok benne, hogy hatalmas megkönnyebbülést jelent azoknak a cégtulajdonosoknak, akik már olyan régóta zárva tartanak, és mindenki más számára pedig ez egy óriási lehetőség arra, hogy visszatérjünk néhány olyan dologhoz, amelyet annyira szeretünk és már úgy hiányoltunk. Felszólítok mindenkit, hogy továbbra is viselkedjen felelősségteljesen, és emlékezzünk az alábbi jelszavakra, kezek, arc, távolságtartás, friss levegő, hogy a vírust továbbra is kordában tudjuk tartani, miközben tovább haladunk előre az oltási programunkkal.” – mondta legutóbbi beszédében a brit miniszterelnök.

Mivel a felnőttek körülbelül 40 százaléka még nem kapott oltást, az egészségügyi szakértők egy része szintén óvatosságra intette a lakosságot és arra figyelmeztettek, hogy a koronavírus fertőzöttek számának újabb megugrása „ valószínűleg elkerülhetetlen”, ahogy fokozatosan enyhítik a korlátozásokat az országban.

Peter Horby professzor, a Nervtag csoport elnöke, amely a kormányt látja el tanácsokkal a járvány kapcsán, azt mondta: „Azt hiszem, örülhetünk a korlátozások feloldásának, és élvezhetjük a nagyobb szabadságot, de ne felejtsük el azt sem, hogy még mindig sok ember van, akik még mindig nincsenek beoltva és nem is estek át a víruson, és így ők továbbra is veszélyben lesznek. ”

A vállalkozások országszerte széles körű előkészületeket tettek a vendéglátóhelyek kültéri egységeinek újranyitására, amik a harmadik lockdown kezdete óta (január 5.) az egész országban zárva voltak. A brit sör- és kocsmaszövetség szerint azonban a kocsmák, bárok és más engedéllyel rendelkező helyiségek durván 60 százaléka nem tud ma kinyitni mert nincsen kerthelyisége.

Az üzletek meghosszabbíthatják nyitvatartási idejüket reggel 7-től este 10-ig, hogy a vásárlók jobban elkerülhessék a csúcsidőket és csökkentsék a nyomást és a tömeget a tömegközlekedésen. A lakosságot arra kéri a kormány, hogy tartsák tiszteletben az üzletekben dolgozó alkalmazottakat és vásárlótársaikat a Covid-19 biztonsági intézkedések betartásával, ideértve a távolságtartást, a kézfertőtlenítést és az arcmaszkokat.

A becslések szerint a nem alapvető fontosságú termékeket, szolgáltatásokat áruló üzletek kb. 30 milliárd font árbevételtől estek el a három országos lockdown ideje alatt. A korlátozások feloldásának a következő lépcsője majd május 17-én lesz esedékes, feltéve, hogy minden jól alakul.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után