Április 12-én végre újra megnyitottak a kocsmák és éttermek, igaz csak a kinti részeik, de a lakosságnak ez is elég volt ahhoz, hogy rég látott tömegekben töltsék meg újra a vendéglátóhelyeket, az utcákat, és parkokat.

Az üzletek, kocsmák, éttermek újranyitása hatalmas tömegeket vonzott be újra többek közt London belvárosába is, és a vendéglátóipar vezetőinek elmondása szerint már az első nap is felülmúlta a várakozásokat.

Jace Tyrrell, a New West End Company vezérigazgatója, amely 600 vállalkozást képvisel az Oxford Streeten, a Regent Streeten, a Bond Streeten és Mayfair területén, így nyilatkozott: „Úgy tűnik, hogy a vásárlók egyre magabiztosabbak az oltási programnak köszönhetően, és ez a világjárvány legerősebb újranyitási napját eredményezte. ”

„Még hosszú út áll előttünk, mielőtt teljesen talpra tudnánk állni, és a West End vállalkozásainak továbbra is szükségük lesz további kormányzati támogatásra, amíg a nemzetközi turisták vissza nem térnek.” – magyarázta Jace Tyrrell.

A kocsmák és éttermek első alkalommal kezdhették meg a vendégek kiszolgálását, mióta a brit fővárosban december közepén életbe lépett a harmadik készültségi szint.

Természetesen nem ment minden zökkenőmentesen, és a rendőrök beavatkozására volt is szükség egy két helyen, ahol a fiatalok kezdték „túl jól” érezni magukat.

Westminster önkormányzata közölte, hogy tisztában van azzal „hogy egyes környékeken igen nagy tömeg gyűlt össze”, és azt mondták együttműködnek a vállalkozásokkal annak biztosítása érdekében, hogy „felelősségteljesen és biztonságosan üzemeljenek az egyes helyek az előírásoknak megfelelően”.

Sem az eső, sem a hideg idő nem tántorította el az embereket, hogy végre újra beüljenek kedvenc helyeikre egy (vagy több) jó pofa sörre.

A Forum for British Pubs becslései szerint az elmúlt év során legalább 2000 kocsma zárt be végleg az országban. Sok más kiskereskedő is végleg bezárta kapuit, annak ellenére, hogy a brit kormány több program keretein belül is igyekezett a vállalkozások segítésére sietni a világjárvány ideje alatt.

Forrás