Anglia északi fele sok helyen fehérbe öltözött az éj leple alatt, ugyanis országszerte nagy területen havazott, és egyes területeken még most is szállingózik a hó.

ho anglia

A Leeds/Bradford repülőtér ideiglenesen felfüggesztette a járatok indítását, miután 2-5 cm hó esett az éjszaka. A térség több, magasabban fekvő pontján 10 cm hó is esett. Lancashire keleti felén 20 iskola zárt be a havazás miatt, a Grane Road pedig Haslingden-ben a helyiek megállapítása szerint járhatatlan.

A Met Office sárga szintű figyelmeztetése van érvényben az ország számos területén, és hóra és jégre hívja fel a figyelmet Anglia északi és középső felén, North Yorkshire, South Yorkshire és West Yorkshire területeket is beleértve. A weboldalukon találtok friss infót itt. Az A628-as úton Woodhead Pass környékén az út csúszós és a közúti viszonyok igen rosszak, erről több bejelentés is érkezett.

_88572186_88572185

Az előrejelzések szerint a felhőzet déli, délnyugati irányba halad, így délutánra Londont is el fogja érni. Az időjósok szokás szerint beígérték a havat a fővárosba is, ami kicsit nagyvonalú és merész kijelentés, de van rá esély. Ha tovább emelkedik a hőmérséklet, akkor csak havas eső lehet belőle maximum.

Péntek estére, szombat reggelre a felhős ég kitisztul, ami a hőmérséklet csökkenését fogja eredményezni, így a lehullott csapadék rengeteg helyen talaj menti fagyokat okozhat Anglia és Skócia területén is.

Fura dolgok ezek. Nagy-Britanniában eleve ritkán esik, idén különösen kevés hó esett, mivel a harmadik legmelegebb telünk volt 1910 óta, és ráadásul március van. Erre tessék! De, hát végül is sokan ezt akarták, szóval megkésve ugyan, de itt jön. A Londoniak még ne örüljenek annyira. Várjuk ki a végét!     Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára