Már közel 10,000 migráns érkezett az Egyesült Királyságba 2022 eleje óta, és napokon belül megindul a kitoloncolásuk Afrikába 1

A brit kormány legfrissebb adatai szerint 2022 eleje óta közel 10 000 migráns érkezett az Egyesült Királyságba, miután kis csónakokkal átkeltek a La Manche csatornán.

Már közel 10,000 migráns érkezett az Egyesült Királyságba 2022 eleje óta, és napokon belül megindul a kitoloncolásuk Afrikába 3

Az elemzés szerint eddig 9988 migráns érte el a brit partokat, miután Franciaországból kis csónakokkal, többek közt gumicsónakokkal jutottak keresztül a forgalmas hajózási útvonalakon. A Honvédelmi Minisztérium (HM) azt is megerősítette, hogy pénteken újabb 40 migránst hoztak át egyetlen hajóval.

A korábbi években közzétett adatok szerint 2021-ben 28 526 migráns jutott be az országba, míg 2020-ban 8 466, 2019-ben 1 843 és 2018-ban pedig mindössze 299-en.

A gumicsónakok mellet nem ritka az sem, hogy egyesek akár még egy kajakkal is megpróbálják az átkelést. A hét elején egyébként bejelentették, hogy a Belügyminisztérium hivatalosan is elkezdi értesíteni a migránsokat Ruandába való kitoloncolásukról.

Boris Johnson nemrégiben ugyanis közölte, hogy a Királyi Haditengerészet veszi át a La Manche csatornán átkelő illegális bevándorlók kezelését. A miniszterelnök nem olyan rég ismertette a belügyminisztérium azon tervét, hogy azokat a menekülteket – akik kis hajókon érnek partot az Egyesült Királyság területén a csatornán átkelve – Ruandába fogják átszállítani.

A kormány a mostani lépést a kelet-afrikai nemzettel való együttműködés „utolsó adminisztratív lépésének” minősítette, amelynek során az Egyesült Királyság területére illegálisan belépő embereket arra ösztönzik, hogy több ezer mérfölddel távolabb építsék újjá életüket.

Priti Patel belügyminiszter azt mondta, hogy várhatóan “most sokan megkísérlik majd meghiúsítani a folyamatot és elhalasztani a kitoloncolásokat”, de ez terveitől “nem fogja eltántorítani”.

A lépés ellen kampányolókat korábban az a hír igencsak fellelkesítette, hogy május végéig nem indulnak el a járatok Ruandába, amint azt Boris Johnson eredetileg tervezte, a politika miatt aggódó jótékonysági szervezetek intézkedései nyomán.

A menedékkérők egy bevándorlási központban az Egyesült Királyságban azt mondták, hogy többen éhségsztrájkba kezdtek, miután közölték velük, hogy kitoloncolják őket Ruandába. Több menedékkérő arról számolt be a BBC-nek, hogy a fogvatartottak között szorongás és kétségbeesés uralkodik.

Priti Patel belügyminiszter azt mondta, hogy az első járat a migránsokkal június 14-én indul majd az Egyesült Királyságból az afrikai országba. A menedékkérők 4500 mérföldre (7240 kilométerre) Ruandába történő átszállítása egy 120 millió font (151 millió dollár) értékű megállapodás része a közép-afrikai nemzettel.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után